Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Miami

Wil je weten wanneer je het beste naar Miami kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De stad Miami heeft dankzij de ligging in het zuidoosten te maken met een tropisch klimaattype, dat wel een klein beetje afwijkt van de veel voorkomende tropische bestemmingen. Zo zijn de temperatuursverschillen binnen een jaar wat groter dan gebruikelijk. Het neerslagpatroon past wel bij een typisch moessonklimaat dat op Miami van toepassing is. Hierdoor kent Miami een duidelijk drogere periode en een nat seizoen. Dit zorgt meteen voor een goede scheiding tussen de beste reistijd voor Miami en de wat minder geschikte reisperiode voor deze levendige stad.

Miami

Ideale winterzonbestemming

De beste reistijd voor Miami is van december tot en met april. Dit is de periode waarin de dagtemperaturen aangenaam zijn en er relatief weinig neerslag valt. De maanden december, januari, februari en maart zijn de droogste maanden van het jaar. In april neemt de kans op neerslag wat toe. Je merkt in maart en april al wel dat het iets klammer wordt en dat regen wat vaker in de vorm van een pittige onweersbui valt. Miami is door de aangename winter een uitstekende bestemming voor een winterzonvakantie. Dat weten de Amerikanen ook goed, wat leidt tot een hoge bezettingsgraad voor de meeste accommodaties, wat de prijzen dermate opdrijft dat Miami in deze periode niet bepaald een goedkope bestemming is.

Tussen- en laagseizoen

Miami kent amper een voor- of najaar. Je mag de maanden november en mei als overgangsmaanden zien. Het weer kan dan een beetje alle kanten op gaan. Zonnige dagen zullen afgewisseld worden met periodes met onbestendig weer. Deze maanden vormen daarom het tussenseizoen in Miami.

Vanaf juni is het drukkend warm en kan het weer gemakkelijk omslaan van zonnig naar een fikse onweersbui. De periode juni tot en met oktober is door het wisselvallige warme weer het laagseizoen. Als je geluk hebt dan kun je een goede week in Miami hebben, maar met wat pech heb je een vakantie met vooral regen. De periode juni tot en met november is orkaanseizoen in Miami. Je hebt dan kans dat zware tropische stormen over Miami trekken of in de buurt van Miami komen.

Miami Beach

Miami Beach is officieel geen onderdeel van Miami, maar een aparte stad. Samen behoren ze wel tot de Miami Metropolitan Area dat ook als Greater Miami Area bekend staat. Miami Beach ligt ten oosten van Miami, aan de Atlantische kust. De naam verwijst naar de vele stranden die hier liggen, waaronder het wereldberoemde South Beach. Het klimaat en de beste reistijd voor Miami Beach zijn hetzelfde als voor Miami. Het voordeel van Miami Beach is dat het fractioneel zonniger is en iets minder neerslag kent.

Reisadvies - Miami
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Miami
Reisadvies - Miami
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Miami

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.