Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Miami Beach

Wil je weten wanneer je het beste naar Miami Beach kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Als je foto's of filmpjes van Miami Beach ziet dan zijn het vooral zonnige foto's met prachtige kleuren die op ons netvlies terechtkomen. De witte zandstranden van Miami Beach komen dan natuurlijk het beste tot hun recht. Het is echter niet altijd zonnig in Miami Beach. Deze geliefde Amerikaanse badplaats heeft naast het geweldige zonnige weer ook een andere kant die niet zo veel belicht wordt in fotoreportages en andere uitingen. Het tropische klimaat dat hier heerst zorgt gedurende een helft van het jaar voor onbestendig warm weer, waarin pittige regen- en onweersbuien geen uitzondering vormen.

Miami Beach

Twee seizoenen

Miami Beach kent een overwegend zonnig en droog seizoen en een seizoen dat beduidend natter is en meer bewolking laat zien. Vanaf december is het droger, zonniger en aangenaam warm. Dit duurt tot ongeveer half april. Vanaf dat moment zie je de kans op regen toenemen, komt het al wat vaker tot tropisch onweer en merk je dat de temperaturen voelbaar omhoog gaan. Dat effect wordt versterkt door de toenemende relatieve luchtvochtigheid. Vanaf mei kun je echt spreken van het natte seizoen. Als je naar de neerslaghoeveelheden kijkt die tot en met oktober vallen mag je zelfs van een heus regenseizoen spreken.

Op basis van het weer is de periode van december tot en met april de beste reistijd voor Miami Beach. Prijstechnisch is dit niet de beste periode op naar deze geliefde kuststad te reizen, want de prijzen voor hotels en appartementen schieten omhoog tijdens het hoogseizoen. Vooral de periode vanaf half december tot eind maart is duur om in Miami Beach een vakantie te vieren.

Orkanen

Miami Beach ligt in een gebied waar orkanen voor kunnen komen. Dergelijke zware tropisch stormen ontstaan voor in de periode van juli tot december boven de Atlantische Oceaan. De zware tropische depressies trekken meestal in westelijke of noordwestelijke richting, waarbij er een kans bestaat dat Miami Beach te maken krijgt met het bijbehorende slechte weer. Soms wordt de stad vol getroffen door een orkaan. Dat is gelukkig geen jaarlijks terugkerend fenomeen. Orkanen zijn vooraf vrij goed te voorspellen. De instanties zullen daardoor tijdig actie ondernemen als dat nodig is.

Miami Beach tijdens de schoolvakanties

Als je gebonden bent aan de vastgestelde schoolvakanties dan ben je beperkt in wanneer je naar Miami Beach kunt reizen. Kijkend naar het weer dan kom je uit op de kerstvakantie of de voorjaarsvakantie (ook wel krokusvakantie of carnavalsvakantie genoemd). Belgen kunnen de paasvakantie ook nog gebruiken om naar Miami Beach te reizen. De Nederlandse meivakantie valt net in de overgangsperiode waarin de hoeveelheid neerslag toeneemt. Tijdens de zomervakantie is er een redelijke kans op minder goede dagen of zelfs dagen met ronduit slecht weer. Het voordeel van deze lange vakantie is dat je meer dan twee weken naar Amerika kunt reizen.

Reisadvies - Miami Beach
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Miami Beach
Reisadvies - Miami Beach
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Miami Beach

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.