Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Key West

Wil je weten wanneer je het beste naar Key West kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Key West is een geliefde vakantiebestemming die in het zuiden van de Florida Keys liggen. De stad wordt vooral bezocht door toeristen die Key West aan hun reisschema van hun rondreis door Florida hebben staan. Die hebben er een kilometers lange rit opzitten via de andere Florida Keys. Daarnaast wordt Key West volop bezocht door cruisepassagiers. Key West is een geliefde stopplaats voor cruisesechepen die vooral hun focus hebben gelegd op de eilanden in het Caribisch gebied.

Als meest zuidelijke stad van de Verenigde Staten kent Key West een klimaat dat zorgt voor het hele jaar door warm tot zeer warm weer, vrij veel uren zonneschijn en van tijd tot tijd regen. Kenmerkend voor het klimaat van Key West is dat de koelere winters beduidend droger zijn dan de warmere zomermaanden. De vrij hoge relatieve luchtvochtigheid zorgt voor klam weer met gevoelstemperaturen die aanzienlijk hoger kunnen liggen dan de officieel gemeten cijfers.

Key West

Beste maanden voor Key West

Wie met de beste weersomstandigheden naar Key West wil reizen, die heeft in de periode december tot en met april de beste reistijd voor een vakantie in Key West. De maximumtemperaturen liggen dan vooral tussen de 22 en 30 graden Celsius. Het zal meerdere keren per maand rekenen en misschien onweren. De frequentie en de hoeveelheden liggen aanzienlijk lager dan in de zomermaanden.

Het nattere seizoen

Vanaf begin mei zie je de maandelijkse neerslagsom stijgen, het aantal uren zonneschijn afnemen en de temperaturen nog iets verder toenemen. Dit is voelbaar en zichtbaar niet de beste reistijd voor Key West. Met name in augustus, september en oktober is het geregeld te nat.

Reisadvies - Key West
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Key West
Reisadvies - Key West
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Key West

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.