Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Everglades

Wil je weten wanneer je het beste naar Everglades kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Binnen Florida gelden de Everglades als één van de belangrijkste toeristische trekpleisters buiten de stranden. Dit unieke natuurgebied bestaat uit grote oppervlaktes aan moerasgebied. De Amerikanen hebben het over 'wetlands'. Wie een rondreis door Florida maakt, die zal hoogstwaarschijnlijk ook een stop maken in de Everglades. Hier kun je op speciale moerasboten het gebied verkennen. Onderweg zul je allerlei wilde dieren zien zoals reptielen en vogels. Met name de lokale alligators zijn gewilde bewoners om in hun natuurlijke omgeving te spotten.

Als er één dierensoort is die je absoluut tegen zult komen tijdens je bezoek aan de Everglades dan is dat de mug. Het maakt niet zoveel uit op welk moment van het jaar je de Everglades bezoekt: de muggen zijn hier altijd in groten getale aanwezig om je te verwelkomen. Wie een beetje pech heeft, die kan totaal lekgestoken worden door deze vervelende parasieten. Gebruik daarom bij voorkeur muggenwerende sprays die hier lokaal verkocht worden. Bij een bezoek aan de Everglades behoort instabiel subtropisch tot tropisch weer. In de zomermaanden zorgt de warmte voor een vrij snelle verdamping van het oppervlaktewater, wat leidt tot flinke wolken die door middel van regen- en onweersbuien het water terugbrengen naar de natuur.

Everglades

Beste maanden voor de Everglades

Vanwege de hete en vochtige zomers, zijn de winters en het eerste deel van het voorjaar de beste reistijd voor een bezoek aan de Everglades. Met name de periode december tot en met april vormt het mooiste reisseizoen om dit nationale park te bezoeken. Aan het begin van mei merk je dat de kans op regen ineens flink toeneemt en dat het aanzienlijk benauwder wordt door de hogere luchtvochtigheid. Hoewel de thermometers in de zomer vaak niet veel hoger dan 32-33 graden aangeven, ligt de gevoelstemperatuur vaak rond de 40 graden of hoger. Zweet is onontkoombaar tijdens de zomers in de Everglades.

In het winterseizoen is het dus aangenamer in de moerasgebieden van de Everglades. In december, januari en februari liggen de maximumtemperaturen gemiddeld zo tussen de 22 en 27 graden. Soms wordt het iets koeler, als er een aanvoer is van wat koelere lucht uit het noorden. In maart stijgt het kwik naar gemiddeld 24 tot 29 graden en april is de laatste enigszins aangename maand met maxima van pakweg 26 tot 31 graden en een vrij kleine kans op regen.

Reisadvies - Everglades
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Everglades
Reisadvies - Everglades
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Everglades

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.