Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Delaware

Wil je weten wanneer je het beste naar Delaware kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Amerikaanse staat Delaware ligt in het oosten van de Verenigde Staten. De staat is vernoemd naar de Delaware River, waar aan ligt. De rivier vormt de oostelijke natuurlijke grens met de staat New Jersey. Delaware is voor Amerikaanse begrippen vlak. Met een hoogste punt van 137 meter is het de vlakste staat van de VS. Langs de kust vind je verschillende zandstranden, waardoor een strandvakantie naar Delaware in de zomer zeker tot de mogelijkheden behoort.

Vanwege de invloed van de Atlantische Ocean heeft de zuidelijke helft van Delaware een milder klimaat dan het meer landinwaarts gelegen noordelijke deel. Dat merk je in de temperaturen, maar vooral in de kans op sneeuwval in de winter. Landinwaarts valt er tijdens een gemiddelde winter zo'n 35 tot 60 centimeter sneeuw, terwijl er aan de zuidoostelijke kustgebieden amper sneeuw valt.

Beste maanden

Als je een vakantie in Delaware wilt vieren, dan is de periode mei tot en met september over het algemeen de beste reistijd. Het is dan vrij warm tot warm. In de zomermaanden juli en augustus liggen de maximumtemperaturen zelfs rond de tropische waarde van dertig graden. Helaas kun je ook in de zomer in Delaware te maken krijgen met regen. Het warme weer zorgt vaak voor zomerse regen- en onweersbuien, die soms zeer heftig kunnen zijn. Wie van plan is een strandvakantie in Delaware te boeken, die moet dat wel in het achterhoofd houden.

Het zeewater is in de periode juli tot en met augustus aangenaam: reken op een zeewatertemperatuur van 22 tot 25 graden langs de kust. Prima omstandigheden dus om te genieten van een zonvakantie.

Winter in Delaware

Je kunt in de winter naar Delaware reizen, maar wij zouden ons afvragen waarom je dat zou doen. Het is dan aan de koele kant, waardoor het voor rondreizen of een stedentrip niet de beste reistijd is. Omdat Delaware geen hoogtes kent en er onvoldoende sneeuw valt, is het ook geen wintersportbestemming. Je zult in Delaware tevergeefs zoeken naar outdoormogelijkheden om te skiën.

Reisadvies - Delaware
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Delaware
Reisadvies - Delaware
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Delaware

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.