Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Colorado

Wil je weten wanneer je het beste naar Colorado kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Hoe ruig de natuur in de Verenigde Staten kan zijn, wordt aangetoond door de centraal gelegen staat Colorado. Hier manifesteren de Rocky Mountains zich op de meest indrukwekkende manier, terwijl je aan de westelijke kant vele vormen van water- en winderosie kunt aanschouwen. Denk aan kloven en andere fenomenen. Colorado is verder een geweldige wintersportbestemming. De beste wintersportgebieden van de VS vind je volgens velen hier in de beren van Colorado. Met hoogteliggingen tot boven de 3000 meter heb je tal van plekken waar je gedurende de helft van het jaar kunt skiën of aan andere soorten van wintersport kunt doen. De oostelijke helft van Colorado bestaat uit hoogvlaktes die tussen de ongeveer 1 tot 2 kilometer hoogte liggen. De steppes en prairies die hier liggen zijn opvallend droog, wat te danken is aan het feit dat de Rockies de meeste neerslag tegenhouden.

In de bergen overheerst de combinatie van continentale klimaten met een toendraklimaat op de hogere locaties. Op de hoogvlaktes is het vooral het koude steppeklimaat waar je in Colorado mee te maken zult krijgen. Ze hebben één ding gemeen en dat is dat de winters koel tot koud zijn. Hoe hoger je komt, des te kouder het wordt.

Colorado

Beste maanden

Er zijn grofweg twee redenen om een vakantie in Colorado te vieren: rondreizen of wintersporten. Voor beide soorten reizen zijn er totaal verschillende beste reisperiodes. Om rond te gaan reizen, wil je de winter absoluut gaan vermijden. Dat geldt zeker als je de Rocky Mountains in wilt gaan. Wandelen in het nationale park is in de winter geen optie en wegen kunnen afgesloten zijn vanwege de winterse omstandigheden. Wie wil gaan rondreizen in Colorado, die doet dat het beste in de periode eind mei tot half september. De allerbeste maanden voor een vakantie in Colorado zijn juli en augustus, waarbij er wel de kanttekening gemaakt moet worden dat het dan lokaal soms flink heet kan zijn.

Wintersportvakantie in Colorado

Als je voor de wintersport naar Colorado wilt reizen, dan kan dat vaak al vanaf november. De hoger gelegen skigebieden zijn vaak tot ver in april geopend. De sneeuwcondities kunnen per moment en per locatie uiteenlopen. Het weer ook. Vanwege de diepvriestemperaturen en de kortere dagen, achten wij december en januari redelijk goede wintersportmaanden. De sneeuw is vaak prima, maar de kou kan extreem zijn. Vanaf half februari wordt het weer wat milder. Onze favoriete reistijd voor een wintersportvakantie in Colorado is van half februari tot begin april.

Reisadvies - Colorado
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Colorado
Reisadvies - Colorado
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Colorado

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.