Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor San Francisco

Wil je weten wanneer je het beste naar San Francisco kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Klimatologisch gezien behoort San Francisco tot de interessantere steden binnen de Amerikaanse staat Californië. Dat komt door de verschillende elementen die invloed uitoefenen op het weer in San Francisco. De meest belangrijke factor is de Stille Oceaan. Die zorgt ervoor dat San Francisco onder invloed staat van de Californische Golfstroom. Dit is een koele zeestroom, waardoor het zeewater ter hoogte van San Francisco een stuk koeler is dan je zou verwachten op basis van de ligging van de stad. Dit heeft niet alleen invloed op wie in San Francisco naar het strand zou willen gaan. Het relatief koele zeewater heeft ook een duidelijk effect op het weer in San Francisco en de gehele San Francisco Bay Area. In het voorjaar en najaar zorgt het geregeld voor mist, met name aan de ingang van de baai. Dit zorgt voor de bekende foto's van de Golden Gate Bridge die in nevelen gehuld is. In de zomer komt deze mist vooral in de ochtend voor, waarna het vaak vrij snel opklaart. Soms kun je de pech hebben dat het wat langer duurt voor de zon doorbreekt. Het hangt er dan erg vanaf waar je je bevindt in San Francisco. Hoe dichter bij de kust, des te meer last van de mist je zult hebben.

San Francisco

Beste maanden

Het milde klimaat van San Francisco zorgt ervoor dat je hier eigenlijk het hele jaar naartoe kunt reizen. In de winter is het wat regenachtiger, maar niet koud. In de zomer is het zonniger, maar niet zo snel te warm. De beste reistijd voor San Francisco is in de zomer, van juli tot en met september. De maanden april, mei en oktober zijn over het algemeen ook prima. Je moet dan wel accepteren dat de kans op een koelere of grijze dag groter is.

Verschil in temperatuur binnen de metropool

Als je kijkt naar het grootstedelijk gebied dan valt op dat de maximumtemperaturen in de zomer aardig uiteen kunnen lopen. Aan de westkant van San Francisco, dat aan de Stille Oceaan ligt, is de gemiddelde maximumtemperatuur in augustus slechts 18 graden Celsius. De oostkant van de stad, die aan de San Francisco ligt, kent op dat moment een gemiddelde maximumtemperatuur van 22 graden. Dat is een verschil van maar liefst vier graden over een afstand van 10 kilometer. In San José, dat aan de zuidkant van de baai ligt, is het nog warmer. Daar wordt het in augustus gemiddeld 25 graden overdag.

Reisadvies - San Francisco
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: San Francisco
Reisadvies - San Francisco
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: San Francisco

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.