Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigde-staten-van-amerika Beste reistijd voor Los Angeles

Wil je weten wanneer je het beste naar Los Angeles kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De ligging in het zuidwesten van de Verenigde Staten zorgt ervoor dat je in Los Angeles te maken hebt met een zeer mild klimaat. Het relatief koele zeewater zorgt er in de zomer voor dat het niet te heet wordt en in de winter is er juist sprake van een ietwat opwarmend effect. Tijdens de wintermaanden behoort Los Angeles dan ook tot de betere bestemmingen binnen de VS. Als echte winterzonbestemming is Los Angeles net iets te koel als het hartje winter is. Dat komt omdat het gemiddeld net iets te koel is en de zonzekerheid onvoldoende is om een echte strandvakantie te plannen. Als stedentripbestemming is Los Angeles echter prima in de winter, zolang je het niet erg vindt als er een keer een minder mooie dag is.

Los Angeles

Beste maanden voor Los Angeles

De beste reistijd om Los Angeles te bezoeken is van april tot en met oktober. Het is dan veelal zonnig, droog en aangenaam warm. In april en mei liggen de maximumtemperaturen gemiddeld net iets onder de zomerse waarde van 25 graden. De maanden juli, augustus en september zijn het warmste met maxima die rond de dertig graden liggen. De minimumtemperaturen liggen lager dan op tropische bestemmingen. Dat komt vooral vanwege het koele zeewater. In de zomer ligt de zeewatertemperatuur bij L.A. net iets onder de 20 graden. Dat is iets koeler dan onze eigen Noordzee in dezelfde periode. In de winter is de zee koeler: ongeveer 14-15 graden. Niet voor niets dat je de surfers bij Venice Beach vrijwel altijd met een surfpak het water in gaan.

Santa Ana

Los Angeles heeft af en toe te maken met de Santa Ana. De Santa Ana is een hete droge wind die vanuit het noordoosten waait. Deze wind ontstaat vooral in de periode december tot en met maart, maar kan ook in andere periodes zichzelf manifesteren. Als de Santa Ana op komt zetten dan kunnen de temperaturen plotseling flink stijgen. Denk in de winter aan temperaturen die boven de 25 graden uit kunnen schieten. Als de Santa Ana in de zomer waait dan kan het flink heet worden: soms wordt het dan wel 40 graden overdag.

Iets koeler aan de kust

Het maakt in het geval van Los Angeles uit of je je in de stad zelf of aan de kust bevindt (Santa Monica, Long Beach, Venice Beach). Direct aan de kust liggen de temperaturen iets lager dan in de stad. In de wintermaanden bedraagt het verschil ongeveer twee graden. In de zomer loopt dit op naar maar liefst vier tot vijf graden. Dat betekent dat als het in de stad tropisch heet is, het op de stranden zomaar een stuk aangenamer kan zijn.

Reisadvies - Los Angeles
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Los Angeles
Reisadvies - Los Angeles
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Los Angeles

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.