Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

uruguay Beste reistijd voor Uruguay

Wil je weten wanneer je het beste naar Uruguay kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Uruguay is een republiek gelegen in het zuidoosten van Zuid-Amerika. Het land grenst aan Brazilië en Argentinië. De topografische ligging zorgt ervoor dat heel het land een warm zeeklimaat heeft. Dit klimaattype komt in Europa ook vrij veel voor. Er is echter een groot verschil en dat is dat de seizoenen in Uruguay tegenovergesteld zijn aan die van Europa. Dat komt omdat Uruguay onder de evenaar ligt en daarmee dus op het zuidelijk halfrond gesitueerd is. Hierdoor is het rond de jaarwisseling zomer in Uruguay en dus het warmst. Tijdens onze zomer is het in Uruguay winter. Van winters weer is er dan echte geen sprake. Sneeuwval is zeldzaam, maar niet onmogelijk in de wintermaanden. Nachtvorst kan landinwaarts af en toe voorkomen.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Uruguay is van november tot en met maart. Dit is het zomerseizoen inclusief overgangsmaanden november en maart. De temperaturen liggen in het zuiden overdag vaak ergens tussen de 23 en 30 graden Celsius. In het noorden is het met gemiddelde maxima van 28 tot 35 graden nog een stukje warmer. Wie wil gaan rondreizen door Uruguay die kan daardoor de heetste maanden januari en februari misschien beter vermijden. Qua neerslag maakt het niet zoveel uit wanneer je naar Uruguay reist. De regen valt redelijk evenredig over het jaar verspreid. Tijdens de zomer bestaat er meer kans dat regenbuien feller zijn en gepaard gaan met onweer.

Strandvakantie in Uruguay

Je zult niet zomaar eventjes vanuit Europa naar Uruguay vliegen voor een strandvakantie. Daarvoor is de reis te lang en kostbaar, waardoor er betere alternatieven te vinden zijn voor wie van zon, zee en strand wil genieten. Voor wie aan het rondreizen is door Zuid-Amerika ligt het natuurlijk anders. Dan kun je sneller en voordeliger naar Uruguay vliegen, bijvoorbeeld naar de geliefde badplaats Punta del Este, dat ongeveer 150 kilometer ten oosten van hoofdstad Montevideo ligt. Wie een strandvakantie in Uruguay wil vieren, vormen de maanden januari en februari de beste reistijd. Dit is de meest zonnige en warme tijd van het jaar. Niet geheel onbelangrijk is dat het zeewater in deze maanden het meest aangenaam is. Met zeewatertemperaturen van 22-23 graden Celsius is het niet zo warm dan op tropische bestemmingen. Het is echter beter dan de 18 graden waar je in november op mag rekenen of of de 20 graden in december.

Reisadvies - Uruguay
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Uruguay
Reisadvies - Uruguay
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Uruguay

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.