Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

tuvalu_ Beste reistijd voor Tuvalu

Wil je weten wanneer je het beste naar Tuvalu kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Wie op vakantie wil gaan naar een bijzondere tropische bestemming waar amper toerisme voorkomt, die zou naar Tuvalu kunnen reizen. Deze Polynesische archipel ligt in de Stille Oceaan en behoort tot de meest afgelegen landen ter wereld. Niet voor niets dat het aantal toeristen beperkt blijft tot enkele duizenden per jaar. Die komen via de enige internationale luchthaven van het land binnen: Funafuti Interntional Airport op het hoofdeiland Fongafale. Het toerisme draagt economisch gezien amper bij. Op de meeste eilanden bestaan er geen accommodaties voor toeristen.

Beste maanden

Als je tot de weinigen behoort die naar Tuvalu reizen, dan doe je dat het beste in de periode juni tot en met oktober. In het tropische Tuvalu valt het hele jaar door aanzienlijk wat regen, maar in deze maanden zijn de neerslagsommen iets kleiner. Daardoor is dit de beste reistijd voor Tuvalu.

Regen

De totale jaarlijkse neerslagsom ligt gemiddeld tussen de 3000 en 3500 millimeter. Dat is vier keer zoveel dan in Nederland. Vanwege de hoge temperaturen valt neerslag altijd in de vorm van regen. Sneeuw is onmogelijk in Tuvalu. De periode december tot en met maart is wat natter. Dat komt vooral omdat de buien feller zijn. Hierdoor kan er in korte tijd meer regen vallen. Een echt droge periode kent Tuvalu niet. Je moet er altijd rekening mee houden dat er een regenbui kan ontstaan.

Temperaturen

De enige manier om het koud te hebben in Tuvalu is als je binnen bent en de airconditioning te hard staat. Buiten ligt de temperatuur overdag meestal ergens tussen de 28 en 33 graden en koelt het 's nachts amper af. De minimumtemperaturen komen het hele jaar door zo rond de 24 tot 27 graden uit. Ook het zeewater is warm: gemiddeld 29-30 graden Celsius. Zodra je in de zee gaat zwemmen zul je er zo in kunnen lopen, zonder dat je even aan de zeewatertemperatuur moet wennen.

Cyclonen

Hoewel er het hele jaar door regen- en onweersbuien voor kunnen komen in Tuvalu, is het weer vaak prima. Echte slechte dagen kunnen voorkomen op het moment dat er orkaanactiviteit in de buurt is. In de periode november tot half mei kunnen er cyclonen ontstaan boven het relatief warme zeewater. Tuvalu is een mogelijke prooi voor dergelijke zware tropische depressies.

Reisadvies - Tuvalu
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Tuvalu
Reisadvies - Tuvalu
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Tuvalu

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.