Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

tunesie Beste reistijd voor Tunesië

Wil je weten wanneer je het beste naar Tunesië kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Republiek Tunesië ligt in het noorden van Afrika, aan de Middellandse Zee. Dankzij deze ligging en de variaties in het landschap kent het land verschillende klimaattypes die variëren van een warm mediterraan klimaat via steppeklimaten naar een warm woestijnklimaat dat in de onderste tweederde van het land van toepassing is. In het noordwesten ligt een deel van het Atlasgebergte. De temperaturen liggen daar op hogere hoogtes wat lager dan in de lager gelegen delen van Tunesië.

De combinatie van Arabische sferen, aangename zandstranden en een warm klimaat zorgen ervoor dat Tunesië al jarenlang een geliefde vakantiebestemming is onder zonzoekers. Wie voor een strandvakantie naar de Tunesische kust vliegt die is in het zomerseizoen vrijwel gegarandeerd van warm en zonnig weer.

Beste maanden

De beste reistijd voor een vakantie in Tunesië is van april tot en met oktober. Het hangt er wel een beetje vanaf wat je wilt gaan doen tijdens je vakantie. Als je niet alleen op het strand of aan het zwembad wilt vertoeven, maar ook of vooral van de cultuur wilt genieten, dan zijn het voorjaar en najaar de beste periodes om naar Tunesië te reizen. Zeker als je wilt gaan rondreizen kan het hartje zomer te warm zijn. Denk aan middagtemperaturen die landinwaarts oplopen tot 35 graden of hoger. In de woestijn zijn maximumtemperaturen van 35 tot 45 graden normaal in de maanden juli en augustus. Kies daarom beter voor april, mei of oktober voor een rondreis door Tunesië.

Strandvakantie in Tunesië

Als je voor zon, zee en strand gaat dan zouden we kiezen voor de periode juni tot en met september. Op dat moment is het volop zomer in Tunesië met de daarbij horende hoge temperaturen. Aan de kust valt het dankzij de ietwat temperende werking van de Middellandse Zee enigszins mee met de hitte. Aan de kust is het overdag dan gemiddeld ongeveer 30 tot 35 graden. Dit geldt zowel voor de noordkust als voor de oostkust en het eiland Djerba. Omdat je lekker af kunt koelen in de zee of in het zwembad is het voor een relaxvakantie dan prima te doen. Het kan echter wel voorkomen dat er een hittegolf plaatsvindt, met maxima die richting de veertig graden kunnen oplopen. Wees daar op voorbereid als je een zonvakantie naar Tunesië boekt.

Reisadvies - Tunesië
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Tunesië
Reisadvies - Tunesië
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Tunesië

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.