Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

suriname Beste reistijd voor Suriname

Wil je weten wanneer je het beste naar Suriname kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Republiek Suriname is een tropische bestemming aan de noordelijke kust van Zuid-Amerika. Het gehele land heeft een tropisch regenwoudklimaat, dat zorgt voor veel neerslag en maximum temperaturen die alle dagen rond de dertig graden uitkomen. Als je kijkt naar de beste reistijd voor Suriname dan is de temperatuur daardoor amper van invloed. Er is wel een periode waarin het iets warmer is, maar omdat dit tevens een droger seizoen is merk je weinig van het verschil in temperatuur.

Meest aangename maanden

De beste reistijd voor Suriname is tijdens het drogere seizoen: eind augustus tot half november. In deze periode valt er aanzienlijk minder neerslag dan tijdens de natste maanden mei en juni. Wat vooral scheelt is het gemiddeld aantal dagen waarin er neerslag valt. Dat halveert in deze periode. Augustus, september en oktober zijn de zonnigste maanden van het jaar.

Alternatieve reisperiode

Tijdens het regenseizoen is er een kleine droge periode die bestaat uit de maanden februari en maart. De kans op ene regen- of onweersbui is dan iets groter dan tijdens de lange droge periode en het is iets minder zonnig. Desalniettemin is ook deze periode een prima reistijd voor een zonvakantie, cultuurvakantie of rondreis door Suriname.

Suriname tijdens de schoolvakanties

Als je op de een of andere manier vast zit aan de Nederlandse schoolvakanties, dan zijn de voorjaarsvakantie en de herfstvakantie de beste reisperiodes om een vakantie in Suriname te vieren. Dit zijn helaas kortere schoolvakanties, waardoor er na aftrek van de reisdagen maximaal zeven dagen in Suriname overblijft. De zomervakantie biedt meer tijd, maar het is in die periode wel vrij nat. Mocht je wat later in de zomer kunnen reizen, zo vanaf de tweede week augustus, dan moet het weer in Suriname weinig problemen opleveren. De meivakantie valt samen met de meest natte periode. Hierdoor zouden wij minder snel voor een Suriname vakantie in deze periode kiezen.

De kerstvakantie biedt redelijk weer: niet te nat, maar zeker niet droog. Het nadeel van de kerstvakantie is dat dit een extreem dure reisperiode is om van of naar Paramaribo te vliegen. Dat komt vooral door de hoge vraag naar vliegtickets tussen Nederland en Suriname vanwege familiebezoek rond de kerstdagen.

Reisadvies - Suriname
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Suriname
Reisadvies - Suriname
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Suriname

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.