Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Valencia

Wil je weten wanneer je het beste naar Valencia kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het mediterrane klimaat van Valencia zorgt ervoor dat er sprake is van een vrij lange en warme zomer, een wat nattere milde winter en veel zonuren. Als je een stedentrip naar Valencia maakt dan is de kans groot dat je aangenaam weer hebt, zelfs in de winter. De stad heeft één van de meest milde klimaten van heel Spanje. De ligging aan de Middellandse Zee zorgt ervoor dat de temperaturen getemperd worden. De kans op extreem warm weer is daardoor kleiner dan meer landinwaarts. Daarnaast is de kans op koel winters weer vrij klein. Sneeuw is in de stad Valencia vrijwel onmogelijk. In de gelijknamige provincie bestaat die kans wel.

Lekkerste maanden

De beste reistijd voor een vakantie in Valencia is van mei tot en met september. Mei is officieel nog een voorjaarsmaand en voor september geldt dat de eerste helft vaak nog tot de zomer gerekend wordt. Tijdens deze periode schijnt de zon uitbundig. Vooral in de maanden juli en augustus is de kans op bewolkt weer vrij klein. Regen kan voorkomen hartje zomer, maar de kans dat je twee of drie dagen met regen hebt binnen je vakantie is klein. De meeste dagen verlopen met amper een wolkje aan de lucht. De gemiddelde middagtemperaturen liggen tussen de 27 en 33 graden Celsius. In mei is het enkele graden koeler. Vrijwel iedere zomer vindt er een hittegolf plaats waarbij de temperatuur oploopt tot boven de 35 graden. Soms wordt het zelfs veertig graden.

Valencia

Stedentrip naar Valencia

Als je puur voor een stedentrip naar Valencia reist dan zouden wij mei, juni en september aanbevelen. April en oktober kunnen ook prima zijn, maar kennen een wat grote kans op instabiel weer met neerslag en lagere temperaturen. Vanaf half september merk je dat lagedrukgebieden vanaf de Atlantische Oceaan meer invloed uit beginnen te oefenen op het weer in Valencia. De warmste maanden van het jaar, juli en augustus, zijn eigenlijk net iets aan de te warme kant. In de stad kan het tijdens deze dagen tropisch warm worden.

Strandvakantie in Valencia

Het strand van Valencia leent zich in de zomer prima voor een strandvakantie. In mei heb je geen zekerheid wat betreft zomers weer. Ook is het zeewater dan relatief koel (gemiddeld 16-18 graden). Vanaf juni, en dan met name half juni, tot en met begin september is het vrijwel alle dagen prima strandweer. De beste maanden voor een zonvakantie in Valencia zijn juli en augustus vanwege de hoge zonzekerheid.

Reisadvies - Valencia
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Valencia
Reisadvies - Valencia
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Valencia

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.