Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Toledo

Wil je weten wanneer je het beste naar Toledo kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De fijnste maanden

Als je de middeleeuwse straten van historisch Toledo wilt bezoeken, dan is het wel zo prettig als het niet te heet is. Omdat de stad ommuurd is en de straten vrij smal zijn, waait er amper wind. Hierdoor ligt de gevoelstemperatuur in Toledo in de zomer vaak hoger dan de daadwerkelijke temperatuur. Om de ergste warmte te voorkomen adviseren wij om in het voorjaar of najaar naar Toledo te reizen. De maanden april, mei, september en oktober vormen de beste reistijd voor Toledo. Begin juni is het over het algemeen ook nog prima, maar vanaf de tweede helft van juni merk je goed dat het warmer wordt. Wie daar goed tegen kan, die heeft als voordeel dat het eind juni vaak wat goedkoper is om naar Toledo te reizen. Je zit dan net voor de zomervakantie en net na het hoogseizoen.

Toledo

Het voorjaar in Toledo

De maanden april en mei behoren tot de meest geliefde maanden om een stedentrip naar Toledo te maken. Het weer is dan over het algemeen zeer aangenaam. Denk aan maximumtemperaturen van ongeveer 18 tot 28 graden, vrij veel zon en soms kans op een regenbui. Omdat in mei de dagen rij lang zijn, kun je extra lang genieten van Toledo bij daglicht, zonder dat je met de tropische warmte van de maand juni te maken krijgt.

Omdat deze reisperiode vrij geliefd is, is het aan te raden om je hotel in Toledo vrij ver vooruit te boeken. Je merkt dat de hotelkamerprijzen oplopen naarmate het voorjaar in zicht komt. Je kunt je hotel in Toledo via booking.com reserveren.

Het najaar in Toledo

In de loop van september wordt het weer aangenaam in Toledo, na de hete zomer. De eerste helft van de maand zijn middagtemperaturen van 30 graden of hoger nog vrij gangbaar. Vandaar dat het vooral de tweede helft van de maand is, die aangenaam is. Oktober is wat betreft de temperatuur zeker net zo lekker, maar is wel iets natter. Toledo is sowieso een vrij droge bestemming, waardoor oktober geen echt natte maand zal worden. Er bestaat wel een kans dat je met regen te maken krijgt.

Hete zomers

Wie de klimaatstatistieken van Toledo bekijkt die ziet dat het in de zomermaanden juli en augustus gemiddeld 34-35 graden Celsius wordt. Deze maximumtemperaturen zijn langjarige gemiddelden. Dat betekent dat het in de praktijk vaak ergens tussen de 30 en 38 graden uitkomt, met af en toe een uitschieter richting de 40 graden. Als het zo heet is, is het niet aangenaam meer in Toledo. In de zomer moet je dus een beetje het geluk hebben dat de middagtemperaturen rond de 30 graden blijven steken. Het mooie aan de zomer is dat de kans op regen zeer klein is. Zonnig weer is vrijwel gegarandeerd als je in juli of augustus naar Toledo reist.

Reisadvies - Toledo
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Toledo
Reisadvies - Toledo
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Toledo

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.