Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Madrid

Wil je weten wanneer je het beste naar Madrid kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Spaanse hoofdstad Madrid ligt centraal op het Iberisch schiereiland. Door deze ligging heeft Madrid te maken met een landklimaat dat sterke overeenkomsten vertoont met een mediterraan klimaat. De winters in Madrid zijn redelijk gematigd, maar kunnen een scherp winters randje vertonen. Sneeuw is geen uitzondering binnen het plateau waar Madrid op ligt. Aan de andere kant kun je tijdens de winter evengoed te maken hebben met weer dat eerder lenteachtig dan winters aandoet.

Meest aangename maanden

De beste reistijd voor Madrid valt in het voorjaar en het najaar. De maanden april en mei zijn de beste voorjaarsmaanden voor een stedentrip naar Madrid. In het najaar zijn september en oktober de beste maanden om Madrid te bezoeken. Het is in deze periodes vaak aangenaam warm, zonder dat het te heet wordt. De zon laat zich op grote schaal zien en zorgt voor aangenaam weer in de straten van Madrid. Iedere maand bestaat er een kans op een regenbui. Langere periodes met zware regenval zijn in deze periodes zeldzaam.

De zomer in Madrid

Een vraag die vaak gesteld wordt, is waarom je niet in de zomer naar Madrid moet reizen. Nou is dat een beetje kort door de bocht. Madrid is immers ook in juni, juli en augustus prima te bezoeken. Het enige grote nadeel is dat het dan serieus warm is in de hoofdstad van Spanje. De gemiddelde maximumtemperaturen komen dan rond de 30 tot 34 graden uit. Dat zijn de officiële temperaturen zoals ze volgens de regels vastgesteld worden. De daadwerkelijke middagtemperatuur loopt in de stad gemakkelijk op naar 35 tot 40 graden. De gevoelstemperatuur kan nog een beetje hoger uitkomen. Wil je onder dergelijke omstandigheden door een stad slenteren? Wie goed tegen de warmte kan die zal 'ja' zeggen. Het gros van de toeristen prefereert toch de iets koelere maanden. Zelfs de Madrilenen ontlopen de stad als het hartje zomer is. Die trekken vooral naar de Spaanse kustgebieden, waar het dan vaak beter uit te houden is.

Reisadvies - Madrid
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Madrid
Reisadvies - Madrid
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Madrid

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.