Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

soedan Beste reistijd voor Soedan

Wil je weten wanneer je het beste naar Soedan kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het in Afrika gelegen Soedan is geen doorsnee vakantiebestemming. De recente geschiedenis kent een aantal vervelende hoofdstukken: burgeroorlogen, staatsgrepen en de afscheiding van Zuid-Soedan in 2011 hebben een flinke impact gehad op het dagelijks leven. Het toerisme staat nog op een laag pitje. De omstandigheden in Soedan zijn inmiddels een stuk verbeterd en het land staat open voor toeristen. Wie een reis naar Soedan wil maken die krijgt te maken met hoge temperaturen en op veel plekken droog tot zeer droog weer. De Nubische Woestijn en de Bayuda Woestijn beslaan een redelijk groot deel van het land. In het zuiden valt er meer regen en zie je vooral savannelandschappen terug.

Beste maanden

De beste reistijd om Soedan te bezoeken is in de winter. De beste maanden zijn december en januari. Het is dan vrijwel overal zeer droog, vrij warm en overwegend zonnig weer. De kans op regen is in deze periode minimaal. De enige uitzondering hierop is de Rode Zee-kust, waar er in november en december af en toe een regenbui valt.

Hete zomers

De periode mei tot en met september is heet in Soedan, zelfs aan de kust. De maximumtemperaturen gaan gemakkelijk richting of zelfs over de 40 graden Celsius. In het zuiden valt er in juli en augustus geregeld regen, waardoor de temperaturen in deze periode wat getemperd worden. Eigenlijk is het in de zomer nergens aangenaam in Soedan.

Reisadvies - Soedan
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Soedan
Reisadvies - Soedan
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Soedan

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.