Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

singapore Beste reistijd voor Singapore

Wil je weten wanneer je het beste naar Singapore kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Republiek Singapore is een geliefde bestemming in het zuidoosten van Azië. Deze stadstaat ligt dicht bij de evenaar. Hierdoor is er sprake van een equatoriaal klimaat wat ervoor zorgt dat je in Singapore altijd te maken hebt met tropisch weer. Het weer is gedurende het jaar vrij uniform. Er zijn wel wat kleine verschillen. Twee keer per jaar staat Singapore onder invloed van een moesson. De noordoost-moesson manifesteert zich van november tot begin maart. De zuidwest-moesson begint in juni en duurt tot en met september. De periodes hiertussen zijn vaak het warmst en het meest benauwd.

Fijnste reisperiode

De beste reistijd voor Singapore is de maand februari. Dit is de minst natte en klamme maand. Het is dan prima uit te houden in Singapore. Een andere optie is om in de zomer naar Singapore te reizen. De maanden juli en augustus vormen een goed alternatief. Hier geldt hetzelfde als voor februari: minder regen, minder benauwd en gevoelstemperaturen die net iets lager liggen dan de maanden daarvoor.

Zoals de beste maanden voor Singapore nog steeds niet geweldig zijn, zo zijn de slechtste maanden helemaal zo slecht niet. Waar je gewoon altijd rekening mee moet houden is dat het altijd kan regenen (en hard ook), dat het altijd tropisch heet is en dat de zon minder ruimte krijgt dan dat je zou willen. Daarentegen ligt Singapore goed beschut tegen tropische cyclonen, waardoor de stad vrijwel nooit door een tyfoon geraakt wordt. Wel kan orkaanactiviteit in de regio zorgen voor een paar dagen onbestendig weer met veel regenval.

Zonvakantie in Singapore

De meeste mensen bezoeken Singapore in de vorm van een stedentrip. Wat niet iedereen weet is dat je er ook een strandvakantie kunt vieren. Op Sentosa Island, dat aan de zuidkant van de stad te ligt, kun je volop genieten van aangename tropische stranden en van geweldige hotels. De beste reistijd voor een relaxte strandvakantie in Singapore is van eind januari tot half maart en van eind juni tot eind augustus. Houd naast de warmte en de kans op buien ook rekening met de enorm krachtige zon op deze plek. Bescherm je huid altijd tegen de schadelijke straling, ook als het bewolkt is en je denkt dat er geen serieuze UV-straling is.

Stopover op Singapore

Singapore wordt geregeld gebruikt als een stopover-bestemming op routes tussen Europa en het Verre Oosten en Oceanië. Met name reizigers die op weg zijn naar Indonesië, Australië of Nieuw-Zeeland maken soms een tussenstop van een paar dagen in Singapore. Zorg dat je daar dan qua reisbagage wel op voorbereid bent. Luchtige lichte kleding, het liefst van katoen, geniet de voorkeur. Om je te beschermen tegen de regen is een paraplu altijd handig. Een andere optie is om een regenponcho mee te nemen. Goede waterdichte schoenen zijn zeker in de nattere periodes aan te bevelen.

Reisadvies - Singapore
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Singapore
Reisadvies - Singapore
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Singapore

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.