Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

seychellen Beste reistijd voor de Seychellen

Wil je weten wanneer je het beste naar de Seychellen kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Republiek der Seychellen bestaat uit meer dan honderd eilanden die in de Indische Oceaan liggen. Mede door het tropische klimaat, de droomstranden en de prachtige hotels is de Seychellen een geliefde vakantiebestemming voor wie een luxe strandvakantie wil vieren. Niet dat je persé een ruim reisbudget moet hebben om de Seychellen te bezoeken, maar het helpt wel. Er zijn gelukkig ook accommodaties te vinden voor wie een lager budget heeft. Het land staat vooral bekend als een bestemming voor stelletjes en met name voor pasgetrouwden. Wie foto's ziet van de Seychellen die zal dat helemaal begrijpen.

De Seychellen hebben een tropisch regenwoudklimaat. Daarbij horen hoge temperaturen, veel zonneschijn en redelijk wat regen. Dat is misschien nog wel het meest typerende aan het weer op de Seychellen: hoe snel zonnig weer en buien elkaar af kunnen wisselen. Net als zoveel tropische bestemmingen heb je op de Seychellen te maken met een nat seizoen en een droger seizoen. Tijdens iedere maand heb je kans op regenbuien. Het grote verschil tussen de seizoenen is dat de buien tijdens het natte seizoen vaker voorkomen, vaker langer duren en dat ze vooral feller kunnen zijn.

Beste maanden

De beste reistijd voor een vakantie op de Seychellen is van juni tot en met augustus. dit is de droogste en meest zonnige periode van het jaar. De temperaturen liggen overdag gemiddeld rond of iets onder de dertig graden Celsius, wat prima weer is om op het strand of aan het zwembad door te brengen. De zeewatertemperatuur ligt rond de comfortabele waardes van 26-27 graden. Deze periode heeft wel één nadeel dat vaak niet genoemd wordt: de wind snelheden nemen vanaf half mei toe en dat blijft zo tot begin oktober. Augustus is qua wind een piekmaand met gemiddelde windsnelheden van 25 tot 30 kilometer per uur. De zuidoostpassaat die dan opsteekt zorgt voor een onrustige zee en er spoelt geregeld zeewier aan. Bij de hotels wordt dat over het algemeen weer snel verwijderd.

Het natte seizoen

Op het moment dat het bij ons winter is, is op de Seychellen het natte seizoen bezig. Eigenlijk begint het regenseizoen al in september, maar in december, januari en februari piekt dit seizoen.

Het regent dan vaker en meer. De luchtvochtigheid is hoger en de zon schijnt minder vaak. Opvallend is dat de wind in deze periode veel minder aanwezig is dan halverwege het jaar. Tijdens het natte seizoen is het iets warmer. De gevoelstemperatuur ligt door het klammere weer sowieso hoger.

Reisadvies - de Seychellen
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Seychellen
Reisadvies - de Seychellen
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Seychellen

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.