Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

senegal Beste reistijd voor Senegal

Wil je weten wanneer je het beste naar Senegal kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Republiek Senegal is een land gelegen in het westen van Afrika. Klimatologisch gezien kun je het land in tweeën delen: de noordelijke helft is droog en woestijnachtig, terwijl de zuidelijke helft tropisch is met veel meer groen. Het weer in Senegal heeft drie kenmerken die voor heel het land gelden: het is er warm, het is vaak zonnig en regen valt bijna alleen maar in de zomer. De winters zijn nagenoeg droog.

Beste maanden

De beste reistijd voor een vakantie in Senegal is van november tot half februari. Regenen doet het dan vrijwel niet en de in deze periode vermijd je de ergste hitte. Dat is overigens niet overal mogelijk. Wie het noordelijke binnenland in reist, die zal altijd heet weer hebben. Tijdens de koelste maanden december en januari loopt de maximumtemperatuur gemiddeld altijd nog op naar ongeveer 33 tot 36 graden Celsius.

Strandvakantie in Senegal

Senegal is een uitstekende strandbestemming. In het zuidwesten vind je over het algemeen de mooiste stranden, bijvoorbeeld bij Cap Skirring. Een andere populaire bestemming voor een zonvakantie is het zuidelijke deel van de regio Thiès. Vanwege de natte zomers op de geliefde strandbestemmingen is Senegal vooral geschikt voor een winterzonvakantie. Wie een zonvakantie naar Senegal wil boeken die doet dat bij voorkeur voor de periode oktober tot en met april. Het is dan warm, zonnig en droog. De minimumtemperaturen liggen rond de twintig graden, terwijl de maximumtemperaturen rond of met iets boven de dertig graden uitkomen.

klimaat-senegal-beste-reistijd.jpg

Reisadvies - het zuiden van Senegal
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de zuidelijke helft van Senegal
Reisadvies - het zuiden van Senegal
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de zuidelijke helft van Senegal

Senegal tijdens de schoolvakanties

Wil of moet je tijdens de schoolvakanties op vakantie gaan? Dan zijn de kerstvakantie en de voorjaarsvakantie veruit de beste reisperiodes voor een vakantie naar Senegal. De ergste hitte is dan op veel plekken nog niet gearriveerd en het is droog en zonnig. Omdat op sommige plekken landinwaarts de temperaturen in februari al stijgen, is de kerstvakantie de beste optie als je niet alleen aan de kust van Senegal wilt verblijven.

De meivakantie en de herfstvakantie zijn ook redelijke opties. Kijk wel goed naar de klimaatgegevens voor de gewenste reisbestemmingen binnen Senegal hoe het weer er dan is. Sommige plekken zijn prima in mei of oktober, maar er zijn ook bestemmingen waar het dan te heet is.

De zomervakantie kun je beter niet in Senegal vieren. Deze vakantie valt in de moessonperiode, die voor neerslag en bewolking zorgt, vooral op de plekken waar Nederlandse reisorganisaties pakketreizen aanbieden. Juli en augustus zijn op de strandbestemmingen vrij somber en soms zeer nat.

Reisadvies - het noorden van Senegal
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de noordelijke helft van Senegal, inclusief Dakar
Reisadvies - het noorden van Senegal
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de noordelijke helft van Senegal, inclusief Dakar

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.