Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

san-marino Beste reistijd voor San Marino

Wil je weten wanneer je het beste naar San Marino kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Republiek San Marino is één van de microstaten die Europa telt. Het landje is omringd door Italië en ligt hemelsbreed nog net geen tien kilometer van de Adriatische Zee. Hierdoor heerst er in San Marino een aangenaam mediterraan klimaat. Omdat het 61 vierkante kilometer tellende land wat hoger gelegen is (de hoogste plek ligt 749 meter boven de zeespiegel), wijkt het weer wat af van de nabijgelegen kustplaats Rimini. Bewolking blijft wat langer hangen en het regent iets vaker in San Marino.

Beste maanden

De zomerperiode is de beste reistijd voor een bezoek aan San Marino. Het is dan warm, de zon schijnt geregeld en de hoeveelheid regen valt mee. Wij zouden voor de periode mei tot en met augustus gaan om naar San Marino te reizen. De middagtemperaturen liggen dan gemiddeld tussen de 20 en 30 graden Celsius. Omdat er in zomervakantie vrij veel toeristen die in de omgeving verblijven een dagje naar San Marino reizen, kan het in juli en augustus druk zijn op de wegen naar San Marino en op de parkeerplaatsen.

Wie San Marino in de andere maanden bezoekt die zal minder kans hebben op goed weer. Mocht je in de winter willen gaan dan bestaat er een kans dat San Marino onder een witte laag ligt. Sneeuwval is in de maanden januari en februari geen uitzondering. De sneeuw geeft San Marino een sprookjesachtig uiterlijk. Wintersportmogelijkheden zijn er echter niet. Daarvoor moet je toch echt naar pistes die in Italië liggen, op minstens dertig kilometer van San Marino af.

Reisadvies - San Marino
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: San Marino
Reisadvies - San Marino
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: San Marino

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.