Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

samoa Beste reistijd voor Samoa

Wil je weten wanneer je het beste naar Samoa kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Onafhankelijke Staat Samoa is een tropische bestemming in Oceanië. De eilanden liggen net boven de veertiende breedtegraad en behoren tot de eilandengroep die we kennen als Polynesië. Samoa bestaat uit zes eilanden, waarvan Savai'i en Upolu veruit de grootste zijn. Bij het tropische klimaat dat in Samoa heerst horen hoge temperaturen, redelijk veel neerslag en een hoge relatieve luchtvochtigheid.

Beste maanden

Samoa kent een regenseizoen en een drogere periode. Vanwege de grote hoeveelheden neerslag die tijdens het natte seizoen kunnen vallen, is het aan te raden om je vakantie naar Samoa voor het drogere seizoen te boeken. Dat betekent dat de periode juni tot en met september de beste reistijd is om naar Samoa te reizen. Het is niet zo dat je de regenbuien helemaal ontloopt. Ook in de drogere periode kunnen er fikse buien voorkomen die gepaard kunnen gaan met fel onweer.

Temperaturen

De temperaturen zijn vrij constant in Samoa. Overdag liggen de maximumtemperaturen rond de dertig graden en 's nachts koelt het langzaam af om bij minimumtemperaturen van ongeveer 23 tot 26 graden uit te komen. De temperaturen liggen halverwege het jaar fractioneel lager. In de praktijk merk je daar niet zoveel van.

Tropische cyclonen

Gedurende vrijwel het hele jaar zul je de oostelijke passaat voelen waaien over de eilanden van Samoa. Tussen half november en half mei zie je dat er wat meer ruimte is voor andere windhoeken. In deze periode is er ook sprake van het orkaanseizoen in de zuidelijke Pacifische Oceaan. Boven het relatief warme zeewater kunnen diepe tropische depressies ontstaan die uit kunnen groeien tot cyclonen. In het geval dat een orkaan Samoa bereikt of in de buurt komt, zorgt dit voor harde wind, veel neerslag en vaak ook voor vloedgolven aan de kust.

Reisadvies - Samoa
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Samoa
Reisadvies - Samoa
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Samoa

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.