Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

frankrijk Beste reistijd voor Réunion

Wil je weten wanneer je het beste naar Réunion kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Op het moment dat je naar Réunion reist dan arriveer je in tropisch Frankrijk. Réunion is één van de Franse overzeese departementen. Het eiland ligt ten oosten van Madagaskar, waardoor het bij het continent Afrika ingedeeld wordt en niet bij Europa. Opvallend is dat Réunion wél tot de Europese Unie behoort. Je betaalt hier ook gewoon met de euro. Wie Réunion bezoekt die zal zien dat het een enorm groen eiland is. Het tropische klimaat zorgt voor een combinatie van hoge temperaturen, voldoende zon en ruimschoots voldoende regenwater om de natuur goed te laten gedijen. De combinatie van aangenaam warm weer, een prachtige natuur en fijne zandstranden maken van Réunion een paradijs op Aarde.

Fijnste maanden

De beste reistijd voor Réunion loopt van half mei tot en met oktober. Dit is de droogste en koelste periode van het jaar. Omdat het mede door de passaatwind soms wat koeler aan kan voelen, is het soms net iets te fris voor een strandvakantie. Mei en oktober zijn de beste maanden voor een strandvakantie. Mocht je rekening moeten houden met de officiële schoolvakanties dan zouden de meivakantie en herfstvakantie de beste reisperiodes zijn voor een zonvakantie op Réunion. Het nadeel van de najaarsvakantie is dat deze slechts negen dagen duurt, waarvan je al pakweg drie dagen aan reistijd kwijt bent.

Als je de op Réunion veelvuldig voorkomende orchideeën in bloei wilt zien, dan moet je in september of oktober naar Réunion reizen. Het einde van de winter is voor de bloeitijd voor de orchideeën op het eiland. De vanille-orchidee, waar het kostbare specerij vanille uit gehaald kan worden, wordt onder andere op Réunion gekweekt.

De tropische kust

De kustgebieden van Réunion zijn tropisch. De temperaturen liggen hier overdag rond de dertig graden tijdens de lokale zomer, die tijdens onze winter valt. Tijdens de lokale winter is het overdag ongeveer 24 tot 27 graden Celsius. In hoofdstad Saint-Denis valt er ongeveer 1600 tot 1800 millimeter regen per jaar. De periode december tot en met april is het regenseizoen, met een aanzienlijk hogere kans op regenbuien die gepaard kunnen gaan met fel onweer.

Het koelere binnenland

Het binnenland van Réunion is een stukje koeler dan de kust. Dat komt omdat het interieur zeer bergachtig is. Het hoogste punt vind je op de inactieve vulkaan Piton de Neiges: 3069 meter boven zeeniveau. Naarmate je op hogere plekken komt, des te koeler het wordt. Op ongeveer 1200 meter hoogte is het 's zomers ongeveer 25 graden overdag. In de winter is het dan ongeveer 18 tot 20 graden met de kans op minimumtemperaturen die uitkomen op enkele graden boven het vriespunt. Op drieduizend meter hoogte variëren de maxima pakweg 10-15 graden in de winter tot 16-20 graden in de zomer. In de nacht kan het tot vorst aan de grond komen in de koelste maanden. De kans op sneeuw is klein.

Tropische cyclonen

Een natuurverschijnsel waar je in Réunion mee te maken kunt krijgen is een tropische cycloon. Het orkaanseizoen loopt van november tot half mei. In deze periode bestaat de kans dat Réunion te maken krijgt met zware tropische stormen waarbij orkaankracht niet uit te sluiten valt. Naast een snoeiharde wind is er dan vaak ook sprake van zware regenval.

Reisadvies - Réunion
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Réunion
Reisadvies - Réunion
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Réunion

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.