Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

portugal Beste reistijd voor Coimbra

Wil je weten wanneer je het beste naar Coimbra kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Na Lissabon en Porto is Coimbra uitgegroeid tot de nummer drie stedentripbestemming van Portugal. De oude binnenstad met al zijn fadohuizen hebben een enorme aantrekkingskracht op toeristen die het authentieke Portugal willen ervaren. Coimbra ligt wat landinwaarts, aan de rivier de Mondego. Hoewel Coimbra niet direct aan zee ligt, is hier wel sprake van een gematigd zeeklimaat. De invloed van de Atlantische Oceaan op het weer in Coimbra is onmiskenbaar. Gedurende het jaar worden er geregeld storingen aangevoerd die tot regenval kunnen leiden. In de zomerperiode is de rol van de oceaan anders. Dan worden er amper storingen richting Coimbra geleid, maar dan zorgt het relatief koele oceaanwater ervoor dat de temperaturen in Coimbra meestal niet al te ver oplopen. Er is wel een kanttekening: als er een oostelijke of noordoostelijke stroming op gang komt, kunnen de temperaturen in Coimbra flink oplopen.

Beste maanden

De beste reistijd voor een bezoek aan Coimbra is van eind april tot half juni en van begin september tot begin oktober. Dit zijn de periodes waarin er vooral aangename temperaturen verwacht mogen worden en de kans op een regenbui niet al te groot is. Door niet voor de maanden juli en augustus als reisperiode te kiezen, ontwijk je de grootste kans op extreme warmte. Want ja, het kan hartje zomer af en toe flink heet worden in Coimbra. Gemiddeld komen er 8 tot 10 dagen per jaar voor dat de maximumtemperatuur oploopt tot boven de 35 graden Celsius. De kans hierop is het grootst tussen half juli en half augustus.

Reisadvies - Coimbra
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Coimbra
Reisadvies - Coimbra
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Coimbra

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.