Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

argentinie chili Beste reistijd voor Patagonië

Patagonië is een gebied dat gelegen is in het zuidelijke deel van Zuid-Amerika. Patagonië, dat ook wel Patagonia genoemd wordt, ligt verspreid over twee landen: Chili en Argentinië. Sommigen rekenen het zuidelijker gelegen Vuurland ook nog tot Patagonië, maar dat is niet terecht. Officieel beging de regio ten zuiden van de Colorado rivier die rond de 41e breedtegraad ligt en eindigt bij de Straat van Magellaan. Dat betekent dat Patagonië een totale lengte kent van ruim 1600 kilometer. Je kunt daardoor niet zomaar spreken over het weer of klimaat van Patagonië. Er komen immers zulke grote verschillen voor. In het noorden van Patagonië kunnen tropische temperaturen voorkomen tijdens de lokale winter, terwijl in de zuidelijke regionen matige tot strenge vorst voor kan komen.

Wie naar Patagonië reist die zal dat vooral doen vanwege de gletsjers. Met name de felblauwe kleuren van de Perito Morenogletsjer hebben een enorme aantrekkingskracht op toeristen die vooral voor de natuur naar Argentinië (en/of Chili) reizen.

Kijkend naar het weer is de periode november tot en met februari de beste reistijd voor een vakantie naar Patagonië. Dit is de lokale zomer, omdat de seizoenen omgekeerd zijn ten opzichte van die op het noordelijke halfrond. Overdag is het dan mild tot warm en de nachten zijn dan niet te koud. Het is tevens de meest zonnige en minder natte periode van het jaar. Het enige nadeel van reizen tijdens het hoogseizoen is dat de prijzen dan omhoogschieten als gevolg dan de grotere vraag naar vliegtickets, accommodaties en excursies.

Reisadvies - Patagonië
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Patagonië
Reisadvies - Patagonië
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Patagonië