Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

palau Beste reistijd voor Palau

Wil je weten wanneer je het beste naar Palau kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Beste maanden

Wil je een vakantie in Palau vieren? De beste reistijd voor Palau is van februari tot en met april. Dit is de meest zonnige periode en het is de het deel van het jaar waarin er wat minder neerslag valt6 dan in andere maanden. Het tropische Palau heeft op jaarbasis te maken met meer dan drieduizend millimeter regen. Het equatoriale klimaat zorgt ervoor dat het goed nat is in Palau. Daarnaast is het qua temperaturen continu tropisch warm. Het hele jaar door liggen de maximumtemperaturen rond de 30 tot 32 graden Celsius en dalen de temperaturen amper gedurende de nacht. De minima liggen het het hele jaar tussen de 22 en 27 graden Celsius.

Wie voor een strandvakantie naar Palau reist die zal ervaren dat er geregeld een regenbui valt. De bewolking kan snel komen, maar na een bui kan het ook snel opentrekken. Deze snelle afwisselingen tussen bewolkt en zonnig weer zijn kenmerkend voor het tropische klimaattype waar je in Palau mee te maken hebt.

Tropische cyclonen

Palau kan getroffen worden door tropische cyclonen. Wij noemen deze zware depressies ook wel orkanen, op Palau hebben ze het eerder over een tyfoon. Het orkaanseizoen begint in deze regio rond april of mei en duurt tot en met november. De kans dat Palau te maken krijgt met een cycloon is aanwezig. Het is echter niet zo dat er ieder jaar een cycloon langs of over Palau trekt.

Reisadvies - Palau
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Palau
Reisadvies - Palau
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Palau

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.