Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

noordelijke marianen Beste reistijd voor de Noordelijke Marianen

Wil je weten wanneer je het beste naar de Noordelijke Marianen kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Noordelijke Marianen is een eilandengroep in Oceanië. Het zijn de meest noordelijke eilanden van de regio Micronesië. Het betreft geen zelfstandig land, maar een territorium van de Verenigde Staten van Amerika. De ligging in de Stille Oceaan zorgt ervoor dat er binnen de Noordelijke Marianen een tropisch regenwoudklimaat heerst. Het weer staat onder invloed van een jaarlijkse moessonperiode en van passaatwinden, die uit noordoostelijke richting waaien. Het regenseizoen begin eind juni of begin juli en duurt tot en met november. Dit betekent niet dat de andere maanden droog zijn. De periode december tot en met juni is wel droger, met februari en maart als droogste maanden.

De temperaturen kennen weinig schommelingen op de Noordelijke Marianen. Het is het hele jaar door tropisch warm met maximumtemperaturen van ongeveer 27 tot 32 graden Celsius en minima die rond de 24 tot 27 graden uitkomen. Het zeewater is altijd aangenaam warm: ongeveer 27 tot 29 graden.

Beste maanden

De beste reistijd voor een vakantie op de Noordelijke Marianen is van januari tot en met mei. Dit zijn de maanden met de minste hoeveelheden regen. Dat betekent niet dat je gevrijwaard bent van regenbuien. Ook tijdens het drogere seizoen valt er geregeld een buitje. Deze zijn minder pittig dan de regen- en onweersbuien waar je in de zomer mee te maken kunt krijgen.

Tropische cyclonen

De Noordelijke Marianen liggen in het pad waar tropische cyclonen voor kunnen komen. Deze ontstaan in de tweede helft van het jaar boven de Stille Oceaan en kunnen af en toe in de buurt van de Noordelijke Marianen komen. Het orkaanseizoen is ongeveer van juni tot december, maar er kunnen ook cyclonen buiten deze periode ontstaan.

Reisadvies - de Noordelijke Marianen
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Noordelijke Marianen
Reisadvies - de Noordelijke Marianen
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Noordelijke Marianen

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.