Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

verenigd-koninkrijk Beste reistijd voor Noord-Ierland

Wil je weten wanneer je het beste naar Noord-Ierland kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Noord-Ierland beslaat het noordoostelijke deel van het eiland Ierland. De rest van het eiland bestaat uit het land Ierland. Noord-Ierland een land binnen de staat Verenigd Koninkrijk. De ligging binnen de Britse eilanden zorgt ervoor dat Noord-Ierland te maken heeft met een gematigd zeeklimaat. Kenmerkend zijn de vrij milde en grijze winters en de milde relatief natte zomers. Omdat depressies in vrij snel tempo achter elkaar over de Atlantische Oceaan aangevoerd kunnen worden, zie je vaak een snelle afwisseling van zon en wolken in Noord-Ierland. Bewolking gaat niet zelden gepaard met regen. Veel dagen verlopen wisselvallig in Noord-Ierland. Het aantal dagen met helderblauwe luchten zijn vrij zeldzaam, net als windstille dagen. De wind kan uit alle windhoeken waaien, maar is vooral aan de kustgebieden vrijwel altijd voelbaar aanwezig.

Beste maanden

De beste reistijd voor een vakantie in Noord-Ierland is van juni tot en met augustus. Dit is de zomerperiode waarin de hoogste temperaturen gemeten worden. Echt zomer, waarbij de temperaturen oplopen naar tenminste 25 graden Celsius, is het niet zo vaak in Noord-Ierland. Vandaar dat dit land zelden geboekt wordt voor een zonvakantie. Het zijn vooral rondreizen, actieve vakanties, cultuurreizen en stedentrips die geboekt worden naar Noord-Ierland.

Regen

Het hele jaar door bestaat er een kans op een regenbui of een regenachtige dag. In de zomer zijn het vaker buien, terwijl in de vrij sombere wintermaanden het wat vaker voorkomt dat er een regenachtige grijze dag is. Wie de natuur op gaat zoeken moet goed voorbereid zijn op de kans op een omslag van het weer. Een regenjas, paraplu en goede waterdichte schoenen zijn essentiële zaken om in te pakken voor een vakantie in Noord-Ierland.

Sneeuw

Noord-Ierland is een waardeloze wintersportbestemming. Het kan er weleens sneeuwen in de winter, vooral landinwaarts, maar skigebieden kent Noord-Ierland niet. Zelfs in de hoogste regionen van Noord-Ierland (rond de duizend meter boven zeeniveau) zijn er geen skipistes.

Reisadvies - Noord-Ierland
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Noord-Ierland
Reisadvies - Noord-Ierland
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Noord-Ierland

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.