Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

frankrijk Beste reistijd voor Mayotte

Wil je weten wanneer je het beste naar Mayotte kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Mayotte is een bijzondere bestemming in Afrika. Deze eilandengroep is een overzees departement van Frankrijk. Mayotte behoort tot de Europese Unie, maar valt niet onder het Schengenverdrag. Je betaalt er gewoon met de euro en uiteraard spreek je er Frans. Mayotte ligt in de Indische Oceaan, tussen Mozambique en Madagaskar. Mayotte heeft een tropisch klimaat, waardoor de temperaturen overdag rond de tropische grens van dertig graden Celsius liggen. Tijdens de lokale 'winter', die hier halverwege het jaar valt, is het iets koeler. Tijdens de lokale zomer, die rond het begin van het jaar valt, liggen de maximumtemperaturen veelal tussen de 28 en 30 graden.

Voor een tropisch bestemming valt het met de regenval wel mee in Mayotte. Op jaarbasis moet je rekenen op gemiddeld 1200 tot 1500 millimeter. Mayotte kent een regenseizoen en een droger seizoen. Het natte seizoen begint rond eind november of begin december en houdt aan tot en met april. Januari en februari zijn veruit de meest natte maanden van het jaar.

Fijnste maanden

De beste reistijd om Mayotte te bezoeken is tijdens het droge seizoen. Dat begint in juni en duurt tot en met oktober. Er blijft kans op een regenbui bestaan. De kans op een tropische bui is in deze periode aanzienlijk kleiner dan tijdens het regenseizoen en de intensiteit van de buien is lager. Met name de maanden juli, augustus en september zijn vrij droog. Daarnaast behoren deze lokale wintermaanden tot de meest zonnige periode in Mayotte.

Orkanen

In de periode november tot half mei kunnen er tropische cyclonen richting Mayotte trekken. Deze tropische depressies kenmerken zich door veel regenval en harde wind, waarbij orkaankracht een vereiste is om van een cycloon of orkaan te spreken. De kans dat een orkaan Mayotte vol treft is vrij klein. De kans dat het weer in Mayotte beïnvloed wordt door orkaanactiviteit in de buurt is wat groter. In dat geval is er vaak sprake van veel regen in relatief korte tijd die niet zelden gepaard gaat met harde wind.

Reisadvies - Mayotte
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Mayotte
Reisadvies - Mayotte
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Mayotte

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.