Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

mauritius Beste reistijd voor Mauritius

Wil je weten wanneer je het beste naar Mauritius kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Mauritius is een land gelegen in de Indische Oceaan, dat uit meerdere eilanden bestaat. het grootste eiland, waar meer dan 95% van alle inwoners gevestigd is, is het gelijknamige eiland Mauritius. Rodrigues, dat ongeveer zeshonderd kilometer ten oosten van het eiland Mauritius ligt, is het nummer twee eiland van het land. Qua oppervlakte is Rodrigues ongeveer 19x kleiner dan Mauritius. Het tropische moessonklimaat van Mauritius zorgt voor vrij hoge temperaturen, redelijk wat neerslag en meer dan voldoende zonnige periodes.

Beste maanden

Er is geen reisperiode die er echt uitspringt. Dat komt omdat er alle maanden wel kans op een bui is. In de droogste periode is het net iets koeler en vaker bewolkt, waardoor dat niet als een ideale reistijd gezien mag worden. Als we voor het eiland Mauritius een algemene beste reistijd meten kiezen, dan is dat van half augustus tot half november. Dat is vooral gebaseerd op de neerslag. De temperaturen zijn in april en november het meest aangenaam (ongeveer 27 tot 30 graden overdag). Er is dan meer kans op zwaardere regenval.

Strandvakantie op Mauritius

Voor velen is Mauritius vooral een strandbestemming. Het eiland is erg geliefd voor een romantische vakantie met z'n tweetjes. Het is vooral zeer in trek als huwelijksreisbestemming. De meeste strandhotels zijn daar helemaal op ingericht. Denk aan romantische kamers, de mogelijkheid tot een diner op het strand met kaarslicht en de uitgebreide spa-mogelijkheden die vooral door de luxe hotels geboden worden. De beste reistijd voor een strandvakantie op Mauritius is half mei tot half juni en half september tot eind oktober. De tussenliggende periode is er eentje waarbij je geluk kunt hebben met prima weer, maar je kunt ook de pech hebben dat het 'net niet'- weer is voor een zonvakantie.

Actieve vakantie en rondreizen op Mauritius

Als het strand niet het hoofddoel is, maar de focus vooral ligt op natuur, bezienswaardigheden en actief bezig zijn dan zouden we de periode juni tot half november aan durven te bevelen. Ja, er is kans op een regenbui. Ja, er is kans op een bewolkte dag. Maar niet onbelangrijk is dat de maximumtemperaturen van ongeveer 23 tot 28 graden Celsius zich prima lenen om op pad te gaan.

Mauritius tijdens de schoolvakanties

Wil je met leerplichtige kinderen naar Mauritius op vakantie of ben je om andere redenen gebonden aan de schoolvakanties, dan zijn de meivakantie en de herfstvakantie de beste reisperiodes om naar Mauritius te reizen. De zomervakantie is een twijfelgeval. Het hangt een beetje van je reisdoel af en wat je onder 'goed strandweer' verstaat. Ga je puur voor zon en strand, waarbij je bij voorkeur minstens 28 graden Celsius hebt, dan is Mauritius voor de zomervakantie niet de beste reisbestemming.

Als je rond de feestdagen in december de winterzon op wilt zoeken dan is Mauritius qua temperatuur en zonneschijn een goede keuze. Tijdens de kerstvakantie regent het wel vaker en zijn de buien gemiddeld zwaarder. Er bestaat een kans op een tropische cycloon. Het orkaanseizoen begint hier in november en duurt tot in april. De kerstvakantie is een enorm dure reisperiode voor een vakantie naar Mauritius.

Reisadvies - Mauritius
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Mauritius
Reisadvies - Mauritius
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Mauritius

Het eiland Rodrigues

De ligging van Rodrigues op ongeveer 600 kilometer van Mauritius zorgt ervoor dat het weer veel overeenkomsten vertoont, maar dat er verschillen voorkomen. Het is tijdens de lokale winter (onze zomerperiode) fractioneel warmer. Belangrijker voor het weerbeeld op Rodrigues is dat op jaarbasis ongeveer een derde minder regen valt dan op het eiland Mauritius. De droge periode duurt langer en laat minder buien zien. Vanaf mei/juni zie je de neerslagsommen afnemen. Pas in december gaat het vaker en meer regenen op Rodrigues. De beste reistijd voor dit tropische eiland is van half mei tot half december.

Reisadvies - Rodrigues
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: het eiland Rodrigues
Reisadvies - Rodrigues
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: het eiland Rodrigues

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.