Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

maleisie Beste reistijd voor Kuala Lumpur

Wil je weten wanneer je het beste naar Kuala Lumpur kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur ligt aan de westelijke kant van het schiereiland Malakka, dat ook wel West-Maleisië genoemd wordt. De stad zelf telt bijna twee miljoen inwoners. Als je naar de gehele metropool kijkt dan kom je ergens tussen de zeven en acht miljoen mensen uit. Kuala Lumpur is een geliefde toeristische bestemming onder Aziëgangers. Vaak wordt de stad als tussenstop gebruikt tijdens een rondreis door Azië of is het een begin- of eindpunt voor een vakantie in Maleisië. Kuala Lumpur heeft zijn toeristen veel te bieden. Denk bijvoorbeeld aan de heerlijke Maleisische keuken en de beroemde Petronas Twin Towers. Wie meer van traditionele architectuur houdt die zal zeker kunnen genieten van het Sultan Abdul Samad-gebouw, dat aan het centraal gelegen Dataran Merdekaplein staat.

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is een tropische bestemming. Dat ervaar je op verschillende manieren. Wie de stad gaat ontdekken die zal kennis maken met weelderig groene plekken binnen de stad, zoals het KLCC Park. Wat betreft het weer kun je stellen dat het altijd tropisch warm is, wat samen met een vrij hoge relatieve luchtvochtigheid zorgt voor drukkend weer. Dit geldt zo voor het hele jaar. Er zijn periodes die droger of juist natter zijn. De drogere maanden zijn over het algemeen de beste reismaanden om Kuala Lumpur te bezoeken.

Beste maanden

De beste reistijd voor Kuala Lumpur is vooral de periode juni tot en met augustus. Dat komt mooi uit voor wie tijdens de zomervakantie naar Kuala Lumpur wil reizen. Daarnaast vormt de periode januari tot en met begin maart ook een goede periode voor een bezoek aan Kuala Lumpur. Dit zijn de drogere maanden. Dat betekent wel dat er nog steeds kans bestaat op een (soms flinke) tropische bui die al dan niet gepaard gaat met onweer. Momenten van neerslag kunnen zich vrij snel laten afwisselen door momenten van zon. Als de zon hier schijnt dan voel je dat meteen. De zonkracht is door de ligging in de buurt van de evenaar sterk. Vandaar dat de enige manier om in Kuala Lumpur een airconditioning de enige manier is om de koelte op te zoeken.

Ramadan

De islam is de dominante religie in Maleisië en dus ook in Kuala Lumpur. Dit zorgt ervoor dat men in Kuala Lumpur actief deelneemt aan de Ramadan. Deze jaarlijks terugkerende maand van vasten en zelfreflectie heeft invloed op het dagelijks leven. Als toerist zul je merken dat uit eten niet overal kan. In tegenstelling tot zeer conservatieve moslimbestemmingen zijn er in Kuala Lumpur wel mogelijkheden om overdag te eten. Bijkomend voordeel van de Ramadan is dat er 's avonds, als de moslims de iftar gaan nuttigen, allerlei evenementen georganiseerd worden waarbij je gezamenlijk kunt genieten van deze vastenmaaltijd.

Reisadvies - Kuala Lumpur
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Kuala Lumpur
Reisadvies - Kuala Lumpur
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Kuala Lumpur

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.