Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

macau Beste reistijd voor Macau

Wil je weten wanneer je het beste naar Macau kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het in Zuidoost-Azië gelegen Macau heet officieel de Speciale bestuurlijke regio Macao van de Volksrepubliek China. Hiermee wordt de band aangegeven die Macau met China heeft. Macau is een bijzondere bestemming. Het dertig vierkante kilometer grote stadseiland is ruim vierhonderd jaar een kolonie van Portugal geweest. Dat zie je vooral goed terug in de historische binnenstad van Macau, waar de Portugese invloeden in de architectuur goed terug te zien zijn. In 1999 is Macau teruggeven aan China. Tot 2049 houdt Macau een zelfstandige status binnen China. het klimaat van Macau is een subtropisch klimaattype dat binnen de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger als een warm zeeklimaat gezien wordt. De winters hebben een mild karakter en de zomermaanden zijn heet, klam en regenachtig.

Het is niet zo gemakkelijk om een beste reistijd voor Macau te formuleren. Dat ligt in dit geval niet aan de grote verscheidenheid aan klimaattypes zoals op sommige andere bestemmingen. Nee, in het geval van het weer in Macau is er op elke maand wel iets aan te merken. De winters zijn vrij somber en aan de koele kant. Het voorjaar is warmer, maar nog somberder, waarbij Macau soms dagenlang in nevel gehuld lijkt te zijn. De zomers zijn warm tot zeer warm en kennen veel neerslag, waardoor het erg benauwd aan kan voelen. De zomermaanden tellen wel meer uren aan zonneschijn dan het voorjaar. Het najaar lijkt de beste papieren te hebben om als beste reisperiode te gelden. De regen neemt af vanaf eind september en de temperaturen dalen lichtjes. De zon blijft geregeld schijnen in de herfst. Het enige nadeel is dat er in de maanden september, oktober en ook nog het begin van november kans bestaat dat een tyfoon (een tropische cycloon) richting Macau trekt en daar zorgt voor veel wind, heel veel regen en mogelijk overstromingen. Dit is geen jaarlijks terugkerend fenomeen.

Beste maanden

Als je de relatief kleine kans op een orkaan buiten beschouwing laat dan is de periode oktober tot en met december de beste reistijd voor Macau. Januari en februari zijn redelijke alternatieven. Het nadeel is dat in die periode het Chinees Nieuwjaar gevierd wordt. Dit voor de Chinezen belangrijke feest start eind januari of in de eerste drie weken van februari. De data variëren omdat het gebaseerd is op de Chinese kalender. In Macau betekent dit uitgebreid vuurwerk, prachtige parades en mogelijk ook extra drukte in hotels en de vele casino's die Macau telt.

Reisadvies - Macau
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Macau
Reisadvies - Macau
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Macau

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.