Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

liechtenstein Beste reistijd voor Liechtenstein

Wil je weten wanneer je het beste naar Liechtenstein kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het Vorstendom Liechtenstein is een Europese dwergstaat. Liechtenstein ligt in de Alpen, tussen Zwitserland en Oostenrijk. Het landje ligt in de Rijnvallei. De Rijn vormt de natuurlijke westelijke grens met Zwitserland. Het laagste punt van het land is Ruffeller Riet, dat 430 meter boven zeeniveau ligt. De Grauspitz is met een hoogte van 2599 meter het hoogste punt van het land. Door de ligging in de bergen heerst er een continentaal klimaat met op de bergtoppen een hooggebergteklimaat. De winters zijn vrij koel en in de bergen koud. De zomers kunnen aangenaam zijn, maar kunnen soms vrij extreem weer vertonen. In juli en augustus kan de temperatuur boven de dertig graden uitstijgen, maar kan het kwik in extreme gevallen ook rond de tien graden blijven steken. Gemiddeld is het met 22 tot 25 graden in het Rijndal aangenaam tijdens de periode juni tot en met augustus.

Beste maanden voor Liechtenstein

De beste reistijd voor een normale vakantie in Liechtenstein, dus geen wintersportreis, is van half mei tot half september. Aan de ene kant is dit de meest natte periode binnen Liechtenstein, aan de andere kant is dit ook het seizoen met de meest prettige temperaturen om dit landje te bezoeken. Het is echt een kwestie van geluk hebben dat je op het juiste moment naar Liechtenstein reist.

Wintersport

De bergen van Liechtenstein lenen zich prima voor een wintersportvakantie. Typisch voor de sneeuwval is dat het vaak zachter maar wel langdurig sneeuwt. Soms kan het wel 48 uur of langer aan een stuk sneeuwen. Als het in de lager gelegen gebieden van Liechtenstein warm genoeg is om het te laten regenen in plaats van sneeuwen, dan is dit ook geregeld lichte regen die langer aanhoudt. De beste reistijd voor een skivakantie in Liechtenstein is vanaf half december tot half maart.

Föhn

Een bijzonder verschijnsel waar je in Liechtenstein mee te maken kunt krijgen is de Föhn. Deze warme zuidelijke wind komt vooral voor in het najaar en kan de temperatuur in korte tijd flink doen stijgen. De Föhn kan in het late najaar op de hogere hoogtes zorgen voor plotselinge zware sneeuwval.

Reisadvies - Liechtenstein
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Liechtenstein
Reisadvies - Liechtenstein
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Liechtenstein

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.