Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

liberia Beste reistijd voor Liberia

Wil je weten wanneer je het beste naar Liberia kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Republiek Liberia is een land gelegen aan de westkust van Afrika. Het behoort tot de armste landen ter wereld en is mede daardoor geen drukbezochte vakantiebestemming. Na een periode van veel wantoestanden, waaronder burgeroorlogen, is Liberia aan het begin van deze eeuw in een rustiger vaarwater terecht gekomen. Dat heeft er nog niet toe geleid dat toeristen massaal naar dit land komen om te genieten van de stranden, de bezienswaardigheden van hoofdstad Monrovia en natuurgebieden waaronder het fraaie Sapo Nationaal Park. Het ontbreken van een goede infrastructuur en voorzieningen voor toeristen zorgen ervoor dat het toerisme naar Liberia vooral nog voorbehouden is aan meer avontuurlijk ingestelde vakantiegangers.

Beste reistijd

In Liberia heb je te maken met een tropisch klimaat. In het zuidoostelijke deel is dat een tropisch regenwoudklimaat, in het oostelijke deel van de county Nimba is er sprake van een savanneklimaat en de rest van het land kent een tropisch moessonklimaat. Vanwege het vrij zware regenseizoen dat in Liberia heerst van maart/april tot ongeveer eind november, is de periode december tot en met half maart de beste reistijd voor een vakantie in Liberia. Kijkend naar de kans op regen vormen de maanden januari en februari de allerbeste reistijd voor een reis naar dit Afrikaanse land.

Temperaturen

De middagtemperaturen zijn het hele jaar door tropisch te noemen. In de winter is het het warmst. De maximumtemperaturen liggen dan rond de 29 tot 33 graden Celsius en 's avonds koelt het langzaam af om bij minima van ongeveer 22 tot 26 graden uit te komen aan de kust en ongeveer 17 tot 21 graden dieper landinwaarts. Maart is over het algemeen de warmste maand, waarna de temperaturen ligt dalen terwijl de hoeveelheden regen toenemen. In de zomer liggen de maximumtemperaturen rond de 26 tot 28 graden Celsius. Dit zijn voor Liberia de koelste maanden van het jaar.

Regenseizoen

Binnen Liberia valt er veel neerslag. De droogste gebieden moeten op ongeveer 1500 tot 2000 millimeter regen per jaar. De natste bestemmingen in het land zijn veel natter. Denk hierbij aan soms wel vijf- tot zesduizend millimeter regen per kalenderjaar. In hoofdstad Monrovia is ongeveer vijfduizend millimeter aan neerslag normaal, met in de maanden juni en juli extreem veel regen. Er kan dan in één maand meer dan 1000 millimeter regen vallen. Dat is meer dan in Nederland in een heel jaar. Het regenseizoen begint in maart of april en duurt tot november of december.

Reisadvies - Liberia
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Liberia
Reisadvies - Liberia
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Liberia

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.