Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

lesotho Beste reistijd voor Lesotho

Wil je weten wanneer je het beste naar Lesotho kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Lesotho is een vrij klein land in het zuidelijke deel van Afrika, dat geheel omsloten wordt door het land Zuid-Afrika. Het land ligt geheel boven een hoogte van 1400 meter boven de zeespiegel en kent een mix van hoogvlaktes en bergen. Door de hoogteligging heeft Lesotho een minder warm klimaat dan je op basis van de topografische ligging zou verwachten. Velen ervaren het weer in Lesotho hierdoor als zeer aangenaam. In de winter is het koeler, maar zelden te koud. In de zomermaanden is het warm, maar zelden te heet. Omdat Lesotho op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegenovergesteld aan onze seizoenen.

Lesotho is een land dat je het hele jaar door kunt bezoeken. De winter is koeler, maar is tevens de droogste periode. De zomer is warmer, maar is aan de andere kant de meest natte periode van het jaar. Het voorjaar en najaar zijn liggen daar precies tussenin: niet echt warm, zelden te koud en een neerslagpatroon wat voor veel mensen prima is. Het regent dan soms, maar het komt dan niet zo snel voor dat het dagenlang achtereen regent.

Beste reistijd

De lokale zomer (november tot en met maart) wordt door velen als de beste reistijd voor een vakantie in Lesotho beschouwd. Het is dan warm, de zon schijnt vaak en de regenhoeveelheden zijn acceptabel. Voor wie de temperatuur iets minder belangrijk is en de hoeveelheid regen meer invloed heeft, vormen de maanden april, september en oktober een zeer goed alternatief. Voor een rondreis door Lesotho zouden wij waarschijnlijk eerder voor deze tussenseizoenmaanden kiezen dan voor hartje zomer.

Reisadvies - Lesotho
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Lesotho
Reisadvies - Lesotho
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Lesotho

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.