Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

kenia Beste reistijd voor Kenia

Wil je weten wanneer je het beste naar Kenia kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het Afrikaanse land Kenia is vernoemd naar Mount Kenya; de op één na hoogste berg van Afrika. De hoogteverschillen binnen het land in combinatie met de ligging aan de Indische Oceaan zorgen voor een vrij grote diversiteit aan klimaatsoorten. Meer dan de helft van Kenia heeft te maken met aride klimaten zoals het woestijnklimaat en steppeklimaat. Dit is vooral in de lager gelegen delen van het land, die de oostelijke helft en een groot deel van het noorden beslaan. De rest van het land kent een bonte mix van klimaattypes en microklimaten, die deels door de hoogteverschillen ontstaan. De meeste plekken in Kenia kennen een regenseizoen en een droog seizoen. Soms is er sprake van twee natte en droge seizoenen, zoals in Nairobi en in het Tsavo National Park

Beste maanden

Wat de beste reistijd voor een vakantie naar Kenia is, is erg afhankelijk van wat je er wilt gaan zien en doen. Als je een periode voor heel het land uit moet kiezen dan is juli tot en met september een prima reistijd. Het eerste kwartaal van het kalenderjaar is een andere optie.

Strandvakantie in Kenia

De Keniaanse kust biedt verschillende stranden en aangename strandresorts. De maanden augustus en september zijn prima voor een zonvakantie in Kenia. Het is er dan aangenaam warm met maximumtemperaturen die rond de 25 tot 29 graden Celsius liggen. De zon laat zich best vaak zien en op z'n tijd valt er een bui. De periode december tot en met maart is ook een prima reistijd voor een strandvakantie aan de kust van Kenia. Het is dan wel iets warmer en zeker benauwder. Reken op maxima van ongeveer 30 tot 33 graden Celsius bij een vrij hoge relatieve luchtvochtigheid. Onze wintermaanden vormen de droogste periode en het zeewater heeft in deze periode een prettige temperatuur van ongeveer 28 graden Celsius.

Safari in Kenia

Als je een safari in Kenia wilt boeken dan zijn de drogere zomermaanden ideaal voor dit soort vakantie. Het is dan aangenaam warm met ietwat koelere nachten, zeker op de hoogvlaktes. Het is dan redelijk droog. Hierdoor heb je meer kans om de wilde dieren te zien. Het landschap wordt droger en de dieren trekken naar de plekken waar water te vinden is. Wat een safari in Kenia extra spectaculair kan maken is de grote migratie. Tussen juli en oktober trekken de kuddes met onder andere wildebeesten, zebra's en gazellen vanuit de Serengeti in Tanzania naar het Masai Mara Game Reserve in Kenia, omdat daar gras en water te vinden is voor ze. In oktober en/of november trekken de dieren weer zuidwaarts naar de Serengeti.

Kijkend naar het weer en de grote trek is de periode juli tot en met september ideaal voor een safari in Kenia.

Reisadvies - Kenia
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Kenia
Reisadvies - Kenia
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Kenia

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.