Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

hong-kong Beste reistijd voor Hongkong

Wil je weten wanneer je het beste naar Hongkong kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Hongkong is een bijzondere bestemming binnen China. Het is een zogenaamde Speciale bestuurlijke regio van de Volksrepubliek China. Dat betekent dat er in ieder geval tot het jaar 2047 niet dezelfde wetten als in China zelf zouden moeten gelden. Op deze manier zou het kapitalistische systeem waarop de economie van Hongkong gebaseerd is in stand gehouden moeten worden. Hongkong is een enorme metropool waar inmiddels meer dan zeven miljoen mensen wonen. Deze inwoners hebben te maken met een subtropisch klimaattype dat binnen de klimaatclassificatie als warm Chinaklimaat (type Cwa) bekend staat. Dat klimaattype zorgt binnen Hongkong voor milde winters en hete, natte en klamme zomers.

Beste periodes

Hongkong kent vier seizoenen, waarvan het vroege voorjaar en het late najaar volgens ons als beste reistijd aangeduid kan worden. Dit is de periode met aangename temperaturen, niet teveel neerslag en een redelijke hoeveelheid zonneschijn. Met ongeveer 1800-1900 uren aan zonneschijn per jaar mag Hongkong niet zonnig genoemd worden. Als je het over Hongkong hebt dan kun je wel stellen dat het een vrij natte bestemming is. Op jaarbasis valt er gemiddeld 2300 tot 2500 millimeter aan regen. Dat is ruim drie keer de jaarsom van Amsterdam. Omdat in april de hoeveelheden regen en het aantal regendagen al toe beginnen te nemen, zouden wij eerder voor maart als reismaand voor Hongkong kiezen.

November en december zijn zonniger en warmer dan de voorjaarsmaanden. Reken op maximumtemperaturen van ongeveer 15 tot 22 graden Celsius en gemiddeld zes uur aan zonneschijn per dag. In november kun je wel de pech hebben dat het regenseizoen wat langer aanhoudt. December is in de tweede helft van de maand een dure reisperiode, omdat er dan meer reizigers zijn vanwege de feestdagen.

Orkanen

Hongkong ligt in een gebied dat gevoelig is voor zware stormen en zelfs orkanen. Die worden hier tyfoons genoemd. Orkanen ontstaan vooral tijdens het orkaanseizoen dat loopt van juni tot en met november. Vooral in de maanden juli en augustus kan het erg slecht weer zijn met veel regenval en zeer harde winden. Gelukkig zijn orkanen vrij voorspelbaar, waardoor er tijdig maatregelen genomen kunnen worden indien dat nodig is.

Reisadvies - Hongkong
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Hongkong
Reisadvies - Hongkong
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Hongkong

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.