Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

guinee Beste reistijd voor Guinee

Wil je weten wanneer je het beste naar Guinee kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Republiek Guinee is een land in West-Afrika. De voormalige Franse kolonie heeft in het westen, langs de kust, een tropisch moessonklimaat. Ook in het zuidoosten, waar de regio Nzérékoré ligt, is er sprake van het moessonklimaat. De rest van het land heeft een tropisch savanneklimaat. Het zijn vooral de neerslagstatistieken die bepalen van welk klimaattype er sprake is. De temperaturen zijn in heel het land tropisch warm tot zeer warm.

Beste maanden

De beste reistijd voor heel Guinee is van half november tot half maart. In de regio Nzérékoré begint gedurende de maart de hoeveelheid regen al toe te nemen, waardoor we kijkend naar het hele land de tweede helft van maart en de hele maand april niet meer als meest geschikte reisperiode meepakken. Zou je Nzérékoré buiten beschouwing laten, dan mag je half november tot en met april als beste reistijd aanwijzen. De combinatie van warmte, veel zon en zeer weinig regen zorgt ervoor dat Guinee vooral een goede winterzonbestemming is.

Reisadvies - de kust van Guinee
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de kust van Guinee
Reisadvies - de kust van Guinee
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de kust van Guinee

Temperaturen

Het centrale deel van Guinee, en dan vooral het noordelijke deel dat grenst aan Senegal, is in het droge seizoen erg warm. De maximumtemperaturen stijgen landinwaarts in veel gebieden naar 35 tot 40 graden Celsius in de eerste maanden van het jaar. Pas op het moment dat de moessonperiode begint dalen de maxima naar meer normale waarden van ongeveer 30-32 graden. In de kustgebieden en in Nzérékoré zijn de temperaturen iets meer getemperd. Daar ligt het kwik gedurende het hele jaar tussen de 26 en 33 graden gemiddeld in de middag en dalen de temperaturen naar minima van ongeveer 20 tot 25 graden.

Regenseizoen

De moesson is een verschijnsel waar je in Guinee niet omheen kunt. Het regenseizoen begint in maart, april of mei, afhankelijk waar je bent binnen dit tropische land. De moesson duurt tot en met oktober of november. Op sommige plekken kunnen enorme hoeveelheden regen vallen tijdens het natte seizoen. Hoofdstad Conakry, dat aan de kust ligt, heeft in juli en augustus vrijwel dagelijks te maken met regen. Het komt dan met bakken uit de lucht, wat resulteert in meer dan duizend millimeter aan neerslag per maand in de zomermaanden juli en augustus. Er valt dan in één maand meer dan in Nederland in een heel jaar. Je kunt Guinee en zeker Conakry daarom beter vermijden als het bij ons zomer is.

Reisadvies - het binnenland van Guinee
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: het binnenland van Guinee
Reisadvies - het binnenland van Guinee
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: het binnenland van Guinee

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.