Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

guam Beste reistijd voor Guam

Wil je weten wanneer je het beste naar Guam kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Guam is een eiland in Oceanië dat een afzonderlijk territorium van de Verenigde Staten is. Voor de Amerikanen is dit eiland van strategisch belang. Er is een grote marine- en luchtmachtbasis gesitueerd. Naast de ongeveer zesduizend Amerikaanse militairen is Guam ook gewoon het thuisland voor bijna tweehonderdduizend inwoners. Guam heeft een tropisch regenwoudklimaat waarbij de droogste maand maart net iets de nat is om sprake te laten zijn van een tropisch moessonklimaat. Er is wel duidelijk sprake van een droger seizoen en een nat seizoen.

Beste maanden

Het droge seizoen begint medio januari en duur tot begin mei. Binnen deze periode mag je de maanden februari, maart en april als beste reistijd voor Guam aanduiden. Dit zijn de drie droogste maanden van het jaar. De middagtemperatuur ligt dan rond de 30-31 graden Celsius. Er staat gedurende de eerste vijf tot zes maanden een vrij sterke oostpassaat die voor de nodige verkoeling kan zorgen.

Op het moment dat het nattere seizoen begonnen is, nemen de regenkansen flink toe. Buien worden meer frequenter, zijn vaak zwaarder en gaan niet zelden gepaard met onweer. Je merkt dat vanaf juli tot en met oktober de wind vaker uit andere richtingen gaat waaien. De oostelijke richting is dan niet meer dominant en de wind waait vaker uit de zuidelijke en westelijke hoeken. Wat je vooral merkt tijdens het regenseizoen is dat de lucht onaangenaam klam kan zijn.

Orkanen

Guam ligt in een gebied waar tyfoons (orkanen) over of voorbij kunnen trekken. Hevige neerslag en snoeiharde wind, soms met snelheden boven de 200 kilometer per uur, kunnen aanzienlijke schade toebrengen aan eilanden zoals Guam. Gelukkig is het overtrekken van een orkaan geen jaarlijks terugkerend fenomeen. De kans op orkanen is het grootste tijdens het orkaanseizoen, dat ongeveer van juli tot en met november loopt. Er kunnen orkanen buiten het seizoen plaatsvinden, maar dan zijn ze zelden erg sterk.

Reisadvies - Guam
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Guam
Reisadvies - Guam
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Guam

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.