Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

gibraltar Beste reistijd voor Gibraltar

Wil je weten wanneer je het beste naar Gibraltar kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Gibraltar is een Brits overzees gebied dat omsloten wordt door Spanje. De ligging op het Iberisch Schiereiland zorgt ervoor dat hier het aangename mediterrane klimaat van toepassing is. Dit zorgt voor milde doch relatief natte winters en voor vrij warme zomers die droog en zeer zonnig genoemd mogen worden. Door de ligging aan de Straat van Gibraltar enerzijds en de enorme rots aan de noordzijde kunnen zowel extreme hitte in de zomer als kou in de winter geen vat krijgen op dit kleine Britse gebied.

Beste maanden voor Gibraltar

Voor een algeheel bezoek aan Gibraltar is begin mei tot eind september de beste reistijd. Het is dan aangenaam van temperatuur, de zon laat zich veel zien en het regent maximaal enkele dagen per maand, met uitzondering van juli en augustus die praktisch droog zijn. De winterperiode is mild (overdag 10 tot 14 graden Celsius), maar nat. Er valt in de winter ongeveer twee keer zoveel regen dan in Nederland.

Strandvakantie

Als je voor een zonvakantie naar Gibraltar wilt reizen, dan doe je dat bij voorkeur tussen juni en half september. De maximumtemperaturen liggen dan gemiddeld tussen de 23 en 29 graden Celsius, het is vrijwel alle dagen droog en de zon laat zich gemiddeld tien tot elf uur per dag zien. Het zeewater is in juni met twintig graden nog iets aan de frisse kant. In juli, augustus en september is het water met temperaturen van 22-23 graden Celsius net iets fijner om in te zwemmen.

Wandelen

De omgeving van Gibraltar is vrij geliefd onder wandelaars. Vooral de Rots van Gibraltar bewandelen is een geliefde activiteit. Omdat het overdag goed warm kan zijn, zouden wij de maanden juli en augustus ontwijken om te wandelen. Beter doe je dit in mei, juni, september of oktober. Wees met name in mei en oktober voorbereid op de kans op een weeromslag.

Reisadvies - Gibraltar
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Gibraltar
Reisadvies - Gibraltar
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Gibraltar

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.