Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

frankrijk Beste reistijd voor Frans-Guyana

Wil je weten wanneer je het beste naar Frans-Guyana kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

In de noordelijke regionen van Zuid-Amerika, naast Suriname, ligt het Franse overzees departement Frans-Guyana. Opvallend is dat deze tropische bestemming door Frankrijk tot de Europese Unie behoort. Je betaalt hier daarom met de euro en kunt hier gewoon met je Nederlandse mobiele abonnement binnen je gangbare bundel bellen en internetten. Frans-Guyana heeft grotendeels een tropisch regenwoudklimaat. In het noorden en zuiden komen er gebieden voor met een tropisch moessonklimaat, omdat er hier sprake is van een drogere en een natte (moesson) periode. De temperaturen liggen vrijwel het hele jaar door rond de tropische waardes van 28 tot 32 graden overdag en 22 tot 25 graden als minimumtemperatuur. Het is de hoeveelheid neerslag en de momenten waarop de regen valt die het onderscheid maken tussen de twee klimaattypes die voorkomen in Frans-Guyana.

Meest aangename maanden

De beste reistijd voor een vakantie in Frans-Guyana is van half augustus tot half november. Dit is in de noordelijke gebieden de drogere periode. In hoofdstad Cayenne, waar in mei wel meer dan vijfhonderd millimeter regen kan vallen, regent het in september en oktober nog maar gemiddeld vijf dagen per maand en ligt de maandelijkse neerslagsom rond de vijftig millimeter. Zodra je het binnenland in gaat dan neemt de hoeveelheid neerslag toe. Op sommige plekken valt er wel vier- tot vijfduizend millimeter regen op jaarbasis. Echt droge maanden komen er in de diepe regenwouden niet meer voor.

Strandvakantie in Frans-Guyana

Als je voor een strandvakantie naar Frans-Guyana wilt vliegen dan zouden wij eigenlijk meteen de vraag willen stellen waarom je niet voor een andere vakantiebestemming zou kiezen. Behalve dat het altijd warm is in Frans-Guyana, is het ook altijd benauwd en regent het vrij vaak. Mocht je toch voor een zonvakantie naar dit stukje tropisch Frankrijk willen reizen, doe dat dan bij voorkeur in september of oktober.

Reisadvies - Frans-Guyana
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Frans-Guyana
Reisadvies - Frans-Guyana
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Frans-Guyana

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.