Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

finland Beste reistijd voor Helsinki

Wil je weten wanneer je het beste naar Helsinki kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Wie Helsinki weleens bezocht heeft, die zal het waarschijnlijk met ons eens zijn dat dit een geweldige stad is om te vertoeven. Helsinki is een relaxte bestemming met een hoge kwaliteit van leven. Daar staat wel iets tegenover: Helsinki is een duurdere stedentripbestemming dan een gemiddelde stad. Maar je krijgt er een hoop voor terug: vriendelijke mensen, schone en veilige straten en uitstekende restaurants. Het openbaar vervoer is goed geregeld: stipt en betrouwbaar. Maar eigenlijk moet je lekker als de locals de stad op de fiets verkennen, als het weer dat enigszins toelaat tenminste. De vrij noordelijke ligging zorgt voor een landklimaat waarbij de winters somber en koud zijn. Vorst overdag is zeer normaal. Nou kun je je daar natuurlijk op kleden, maar eerlijk gezegd is het weer in januari of februari verre van uitnodigend om door Helsinki te gaan fietsen.

Helsinki

Wat ons betreft is Helsinki een bestemming die je vooral moet bezoeken als het wel goed weer is. De reisperiode waar je je dan op moet focussen is het late voorjaar en de zomer. April is nog koel en erg wispelturig, maar mei is over het algemeen al een prima reismaand. Let voor vertrek naar Helsinki goed op wat de actuele weersverwachtingen zijn, zodat je goed op de weersomstandigheden voorbereid bent. In mei kan het overdag koel zijn met maxima die niet ver boven het vriespunt liggen, maar het kan ook echt lenteachtig zijn met zonnig weer en temperaturen die richting de 20 graden gaan. Zeker aan het einde van de maand.

De beste reisperiode voor Helsinki is van half mei tot en met augustus. De kans dat je dan te maken hebt met aangenaam weer is redelijk groot. De temperaturen zijn vaak zacht en geregeld ronduit warm. In de maanden juli en augustus liggen de maxima gemiddeld rond de twintig graden. Het kwik kan oplopen naar de zomerse waarde van 25 graden of hoger. Soms is het zelfs tropisch warm in Helsinki. Vanaf september gaat het weer in grote stappen achteruit. Het kan dan prima zijn in Helsinki, maar voor hetzelfde geld tref je een koele natte periode.

Reisadvies - Helsinki
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Helsinki
Reisadvies - Helsinki
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Helsinki

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.