Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

falklandeilanden Beste reistijd voor de Falklandeilanden

Wil je weten wanneer je het beste naar de Falklandeilanden kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De kans dat je iemand spreekt die ooit op de Falklandeilanden is geweest, is niet zo groot. Het is niet zo dat deze eilandengroep niet de moeite waard is. Nee, het is de lange en kostbare reis om er te komen waardoor het aantal toeristen dat hier komt vrij beperkt is. De Falklandeilanden liggen ten oosten van Argentinië. Geografisch gezien zou je daarom vermoeden dat de eilanden bij Argentinië horen. Dat is echte niet zo. De ooit door een Nederlander ontdekte Falklandeilanden zijn een Brits overzees gebiedsdeel. Argentinië vindt dat de eilanden bij Argentinië hoort, wat in 1982 tot de Falklandoorlog leidde. Het koele zeeklimaat leent zich prima voor de schapenteelt. Er leven ongeveer een half miljoen schapen op deze eilanden. De visserij is een andere belangrijke economische pijler.

Beste maanden

Wie de Falklandeilanden wil bezoeken die kan dat het beste doen in de periode december tot en met februari. Dit is de lokale zomer waarin de temperaturen op zijn hoogste zijn: ongeveer 10 tot 16 graden overdag en rond de 5 tot 9 graden in de nacht. Dit zijn geen zomerse waardes. Voor een strandvakantie hoef je dan ook niet naar de Falklands te reizen. Wel voor de unieke flora en fauna, die het best tot hun recht komen in de zomer.

Omgekeerde seizoenen

Tijdens onze zomer is het op de Falklandeilanden winter, omdat deze bijzondere bestemming op het zuidelijk halfrond ligt. Het is er dan guur en somber. De temperaturen liggen rond of net iets boven het vriespunt. De vrij harde en koele wind zorgen ervoor dat de gevoelstemperatuur het een stuk onder het vriespunt aan laten voelen. Er valt in deze periode geregeld sneeuw. Voor wie vastzit aan de schoolvakanties zou de zomervakantie ideaal zijn omdat je dan meer tijd hebt voor de hele reis. Qua weer is dit helaas verre van de beste reistijd.

Reisadvies - de Falklandeilanden
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Falklandeilanden
Reisadvies - de Falklandeilanden
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Falklandeilanden

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.