Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

swaziland Beste reistijd voor Eswatini

Wil je weten wanneer je het beste naar Eswatini kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beĆÆnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het Koninkrijk Eswatini, dat tot 2018 nog Swaziland heette, is een vrij klein land gelegen in het zuidelijke deel van Afrika. Het land mag geografisch en klimatologisch in vier regio's ingedeeld worden: Highveld, Middleveld, Lowveld en de Lebombobergen. Omdat Eswatini op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen omgekeerd aan die van ons. De winter is van juni tot en met augustus, de lente valt in september en oktober, de vrij lange zomer duurt van november tot en met maart, waarna de herfst in april en mei de cyclus afsluit.

Fijnste maanden

De beste reistijd voor een vakantie in Eswatini is van juni tot en met augustus. Dit is de winterperiode waarin de zon het meest zichtbaar is, er de minste neerslag valt en de laagste temperaturen gemeten worden. Voor een rondreis door Eswatini betekent dit ideale weersomstandigheden. In de nachten kan het aan de koele kant worden, met name aan in de hoger gelegen gebieden. Wie op safari wil gaan en vroeg in de ochtend op pad gaat om de wilde dieren te spotten, die moet daar qua kleding rekening mee houden.

Temperaturen

De ligging en de maand zijn bepalend voor de temperaturen. Hoe lager je je bevindt in Eswatini, des te warmer het is. Daarnaast zie je temperatuursverschillen tussen de zomer en de winter. In de lager gelegen gebieden van Lowveld wordt het tijdens de lokale zomer tropisch warm: reken op maximumtemperaturen van 30 tot 33 graden. In Highveld, waar hoofdstad Mbabane ligt, blijven de temperaturen meestal steken bij een graad of 25. In de winter wordt het hier overdag rond de 17 tot 22 graden Celsius. In Middleveld, dat op 400 tot 800 meter boven zeeniveau ligt, liggen de maxima gedurende het jaar tussen de 22 en 30 graden.

Neerslag

Voor heel Eswatini geldt dat de zomer de nattere periode is en dat de wintermaanden nagenoeg droog zijn. In het westen valt er de meeste regen. Naarmate je verder oostwaarts gaat daalt de gemiddelde jaarlijkse neerslagsom. In Mbabane moet je rekenen op 1300 tot 1400 millimeter regen per jaar. In het oostelijk gelegen Big Bend is dat nog geen zeshonderd millimeter.

Reisadvies - Eswatini
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Eswatini
Reisadvies - Eswatini
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Eswatini

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiƫn bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.