Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

djibouti Beste reistijd voor Djibouti

Wil je weten wanneer je het beste naar Djibouti kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Als je naar het Oost-Afrikaanse land Djibouti reist dan krijg je te maken met een droog en warm klimaattype. Djibouti kent twee dominante klimaatsoorten: het warme woestijnklimaat (BWh) en het warme steppeklimaat (BSh). De neerslaghoeveelheden variëren per gebied, net als de temperaturen. Als je kijkt naar de hoeveelheden regen op jaarbasis van zie je dat bestemmingen binnen Djibouti droog tot zeer droog zijn. De 'meest natte' gebieden blijven ver onder de vijfhonderd millimeter aan neerslag per jaar steken. De droogste bestemmingen, die je vooral aan de kust aantreft, registreren soms amper meer dan honderd millimeter aan regen per jaar.

Beste reistijd

Omdat er geen echt natte maanden aan te wijzen zijn, wordt voor het bepalen van de beste reistijd voor Djibouti vooral gekeken naar de temperaturen. Op basis daarvan zouden wij voor de periode november tot en met maart kiezen voor een vakantie in Djibouti. Vanaf april schiet de temperatuur omhoog. In de heetste maanden juli en augustus zijn middagtemperaturen van veertig graden of meer normaal. Zelfs de zee biedt in deze periode amper verkoeling, want het zeewater heeft een temperatuur van ongeveer 30-31 graden Celsius.

De maanden april en oktober zijn enigszins te doen, mits je beschikt over airconditioning in je accommodatie. Het wordt in deze twee maanden overdag gemiddeld 31 tot 34 graden Celsius, waarna het slechts langzaam afkoelt.

Rondreizen

Als je een rondreis door Djibouti wilt boeken, dan kun je je het beste tot de maanden december, januari en februari beperken. Dit zijn de maanden waarin de hitte het meest getemperd wordt. Als je een accommodatie met een zwembad hebt, dan is het in deze periode nog aangenaam aan het water.

Cyclonen

Er bestaat een kleine kans dat je in Djibouti met een cycloon te maken krijgt. Dergelijke zware depressies kunnen in de periode mei tot december ontstaan. Djibouti is niet zo vaak het slachtoffer van slecht weer als gevolg van een cycloon. Dat is vooral omdat ze kracht verliezen zodra ze in aanraking met land komen.

Reisadvies - Djibouti
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Djibouti
Reisadvies - Djibouti
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Djibouti

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.