Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

flag-106 Beste reistijd voor Congo-Brazzaville

Wil je weten wanneer je het beste naar Congo-Brazzaville kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De voormalige Franse kolonie Congo-Brazzaville is een bestemming in het centrale deel van Afrika waar relatief weinig Nederlandse toeristen komen. Wie wel de reis onderneemt naar deze tropische bestemming die gaat zonder enige twijfel een onvergetelijke vakantie tegemoet. Het land dat aan de Congo-rivier ligt wordt ook wel kortweg Congo genoemd. Het landschap bestaat door het tropische klimaat vooral uit savanne en tropisch regenwoud, dat op sommige plekken lastig doordringbaar is. Hierdoor leven er nog volop wilde dieren in de bossen van Congo-Brazzaville.

Beste maanden

Binnen het land komen er drie klimaatsoorten voor: het tropisch regenwoudklimaat, het tropisch savanneklimaat en het tropisch moessonklimaat. De temperaturen verschillen weinig binnen het land en ook per maand zie je geen grote afwijkingen. De middagtemperaturen liggen tijdens de minst warme maanden tussen 24 en 28 graden Celsius en gedurende de heetste maanden rond of net iets boven de 30 graden Celsius. Kijkend naar het weer dan is de periode juni tot en met september de beste reistijd voor een groot deel van Congo-Brazzaville. Het is dan iets minder en het is beduidend droger dan tijdens de rest van het jaar. Het voelt daardoor ook wat behaaglijker aan.

Het noorden

In het noordelijke deel van Congo-Brazzaville, dat boven de evenaar ligt, is er een ander regenpatroon. Hier is er een kleiner verschil tussen de nattere en drogere maanden. De periode augustus tot en met november geldt hier juist als natste periode. Hier is de maand juli iets minder nat en geldt de periode half december tot begin maart als droogste periode. Wie hier naartoe wil reizen die kan daarom beter tijdens onze wintermaanden gaan.

Reisadvies - centraal en zuid Congo-Brazzaville
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: het centrale en zuidelijke deel van Congo-Brazzaville
Reisadvies - centraal en zuid Congo-Brazzaville
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: het centrale en zuidelijke deel van Congo-Brazzaville

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.