Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

colombia Beste reistijd voor Medellín

Wil je weten wanneer je het beste naar Medellín kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Ooit was Medellín een stad die je vanwege de criminaliteit beter ontweek, tegenwoordig behoort Medellín tot de meest populaire bestemmingen in het Zuid-Amerikaanse land Colombia. De drugskartels hebben plaatsgemaakt voor het toerisme, hoewel sommige buurten in Medellín nog steeds een rauw randje hebben. Medellín ligt in het Andesgebergte, maar op een wat meet gematigde hoogte dan de Colombiaanse hoofdstad Bogota. Hierdoor kent Medellín net op het randje van een tropisch moessonklimaat. Als de gemiddelde temperaturen iets lager gelegen zouden hebben, dan was er sprake geweest van een subtropisch klimaat. In de praktijk komt Medellín qua temperaturen eigenlijk ook eerder in de buurt van een subtropisch klimaattype. De temperaturen zijn het hele jaar door vrij constant, zowel overdag als 's nachts. De maximumtemperatuur ligt gemiddeld net wat onder de 30 graden en de minima komen net onder de 20 graden uit.

Vanwege het vrij constante temperatuur is het de hoeveelheid neerslag die vooral bepalend is voor de beste reistijd voor Medellín. Hoe groter de kans op een fikse regenbui of regenachtige dag, des te minder aangenaam het is om door de straten van Medellín te wandelen.

Dit zijn de beste maanden voor Medellín

Als je een vakantie in Medellín wilt vieren of Medellín op wilt nemen in een rondreis door Colombia, dan zouden wij de voorkeur geven aan de periode december tot en met half maart, omdat de neerslagkansen dan wat kleiner zijn en de zon zich meer laat zien. De periode half juni tot haf september is redelijk zonnig, maar wel wat natter dan de eerste maanden van het jaar. Wij rekenen deze periode daarom ook nog tot de beste reistijd voor Medellín.

Reisadvies - Medellín
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Medellín
Reisadvies - Medellín
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Medellín

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.