Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

colombia Beste reistijd voor Bogota

Wil je weten wanneer je het beste naar Bogota kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Bogota is de hoofdstad van Colombia. De ligging in het Andesgebergte op ongeveer 2600 meter hoogte zorgt ervoor dat Bogota met een gematigd zeeklimaat te maken heeft. Opvallend is dat de temperaturen vrij constant zijn. Gedurende het hele jaar liggen de temperaturen overdag rond de 16 tot 22 graden en 's nachts dalen deze naar een minimum van gemiddeld 4 tot 8 graden. Extreme hitte of kou komt amper voor in Bogota. Overdag wordt het niet zo snel warmer an 22 graden en 's nachts daalt het kwik zelden ver onder het vriespunt.

Sterke zon

Wat kenmerkend voor Bogota is, is dat de zonkracht erg hoog is. Iedere maand van het jaar kan UV-index 10 of 11 gehaald worden. Zelfs bij bewolkt weer kan er sprake zijn van een vrij hoge UV-index. De sterke zon zorgt ervoor dat het in de zon aanzienlijk warmer aan kan voelen als deze schijnt, terwijl het op datzelfde moment in de schaduw een stuk koeler is. Dat merk je ook in de gebouwen, die vaak niet verwarmd zijn. Een vest of trui is wel lekker als je in een onverwarmd pand aanwezig bent.

Beste maanden voor Bogota

Als je Bogota wilt bezoeken, dan kun je dat het hele jaar door doen. Als je een grotere kans op zon en een kleinere kans op neerslag wilt hebben, dan zijn de periodes half december tot half maart en half juni tot eind augustus de beste reistijd voor Bogota. Met name oktober en november zijn wat natter en bewolkter. Ook de maanden april en mei zijn wat somberder in Bogota.

Reisadvies - Bogota
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Bogota
Reisadvies - Bogota
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Bogota

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.