Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

chili Beste reistijd voor Paaseiland

Wil je weten wanneer je het beste naar Paaseiland kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Van alle vakantiebestemmingen die er bestaan behoort Paaseiland tot de meest afgelegen plekken op Aarde. Alleen daarom al is dit een ware 'bucketlist bestemming'. Het aantal toeristen dat jaarlijks naar deze betoverende plek gaan is beperkt. Dat is mede te danken aan het kleine aantal vliegverbindingen, waardoor er een limiet zit aan het aantal mensen dat naar Rapa Nui kan vliegen. Wie in het hoogseizoen geen ticket bemachtigd krijgt die kiest ervoor om in het laagseizoen te gaan, voor zover je daar nog van kunt spreken. Wie naar Paaseiland vliegt die krijgt te maken met een subtropisch klimaat dat trekken heeft die meer bij een tropisch klimaat horen. De snelheid waarmee buien ontstaan, maar ook weer vertrekken, is bijzonder. Het maakt daarbij niet zoveel uit in welke maand van het jaar je naar Paaseiland reist.

Beste maanden

De beste reistijd voor een vakantie naar Paaseiland is van november tot en met maart. Dit is de zomerperiode op Paaseiland. Dat komt omdat je je hier op het zuidelijk halfrond bevindt, waar de seizoenen tegenovergesteld zijn aan die op het noordelijk halfrond. Tijdens de zomer mag je rekenen op middagtemperaturen die gemiddeld rond de 23 tot 28 graden liggen. In de avond koelt het wel wat af, maar blijft het nog heel lang aangenaam. Het nadeel van het hoogseizoen is dat de accommodaties duurder zijn, net als de vliegtickets die vooral eind december en in de eerste helft van februari vrij schaars zijn.

Paaseiland in het laagseizoen

Als je ervoor kiest om de drukste periode te vermijden, dan heb je nog steeds te maken met vrij aangename temperaturen en redelijk wisselvallig weer. Het enige nadeel van de winterperiode is dat de wind wat koeler aan kan voelen en dat bewolking vaak hardnekkiger is. Daardoor heb je de kans dat het soms een hele dag vrijwel grijs blijft. In het ergste geval heb je meerdere dagen met wat onbestendig weer.

Tapati

De drukste weken op Paaseiland zijn tijdens Tapati. Dit is een grootschalig festival waarbij de cultuur van Rapa Nui (zo noemen de eilanders hun eiland) op alle mogelijke manieren uitgelicht wordt. Er worden sportwedstrijden en spelen georganiseerd, er wordt in traditionele kledij en schmink rondgelopen en iedere avond is er een grote show in Hanga Roa, waar zang, dans en andere voorstellingen gratis te bewonderen zijn. Dit is veruit de mooiste reisperiode om Paaseiland te bezoeken. Tapati begint eind januari of begin februari en duurt ruim twee weken.

Reisadvies - Paaseiland
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Paaseiland
Reisadvies - Paaseiland
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Paaseiland

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.