Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

chili Beste reistijd voor Paaseiland

Van alle vakantiebestemmingen die er bestaan behoort Paaseiland tot de meest afgelegen plekken op Aarde. Alleen daarom al is dit een ware 'bucketlist bestemming'. Het aantal toeristen dat jaarlijks naar deze betoverende plek gaan is beperkt. Dat is mede te danken aan het kleine aantal vliegverbindingen, waardoor er een limiet zit aan het aantal mensen dat naar Rapa Nui kan vliegen. Wie in het hoogseizoen geen ticket bemachtigd krijgt die kiest ervoor om in het laagseizoen te gaan, voor zover je daar nog van kunt spreken. Wie naar Paaseiland vliegt die krijgt te maken met een subtropisch klimaat dat trekken heeft die meer bij een tropisch klimaat horen. De snelheid waarmee buien ontstaan, maar ook weer vertrekken, is bijzonder. Het maakt daarbij niet zoveel uit in welke maand van het jaar je naar Paaseiland reist.

De beste reistijd voor een vakantie naar Paaseiland is van november tot en met maart. Dit is de zomerperiode op Paaseiland. Dat komt omdat je je hier op het zuidelijk halfrond bevindt, waar de seizoenen tegenovergesteld zijn aan die op het noordelijk halfrond. Tijdens de zomer mag je rekenen op middagtemperaturen die gemiddeld rond de 23 tot 28 graden liggen. In de avond koelt het wel wat af, maar blijft het nog heel lang aangenaam. Het nadeel van het hoogseizoen is dat de accommodaties duurder zijn, net als de vliegtickets die vooral eind december en in de eerste helft van februari vrij schaars zijn.

Paaseiland in het laagseizoen

Als je ervoor kiest om de drukste periode te vermijden, dan heb je nog steeds te maken met vrij aangename temperaturen en redelijk wisselvallig weer. Het enige nadeel van de winterperiode is dat de wind wat koeler aan kan voelen en dat bewolking vaak hardnekkiger is. Daardoor heb je de kans dat het soms een hele dag vrijwel grijs blijft. In het ergste geval heb je meerdere dagen met wat onbestendig weer.

Tapati

De drukste weken op Paaseiland zijn tijdens Tapati. Dit is een grootschalig festival waarbij de cultuur van Rapa Nui (zo noemen de eilanders hun eiland) op alle mogelijke manieren uitgelicht wordt. Er worden sportwedstrijden en spelen georganiseerd, er wordt in traditionele kledij en schmink rondgelopen en iedere avond is er een grote show in Hanga Roa, waar zang, dans en andere voorstellingen gratis te bewonderen zijn. Dit is veruit de mooiste reisperiode om Paaseiland te bezoeken. Tapati begint eind januari of begin februari en duurt ruim twee weken.

Reisadvies - Paaseiland
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Paaseiland
Reisadvies - Paaseiland
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Paaseiland