Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

canada Beste reistijd voor Vancouver

Wil je weten wanneer je het beste naar Vancouver kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De stad Vancouver kent het meest aangename klimaat van Canada. In de wintermaanden is dit over het algemeen de warmste plek van het land en in de zomer zijn de temperaturen enigszins getemperd, waardoor het niet gemakkelijk echt heet wordt. Mede door het milde zeeklimaat behoort Vancouver al jarenlang tot de meest leefbare steden ter wereld. Voor vrij veel mensen die een rondreis door het westen van Canada maken is Vancouver het begin- en/of eindpunt. Het gematigde klimaat is te danken aan de relatief warme zeestroom. De Kuro-Shiro-Drift voert vanuit het zuidwesten warm zeewater aan dat ervoor zorgt dat het in de winter niet zo gemakkelijk echt koud kan worden in Vancouver. Dat betekent niet dat het nooit winters is. Ook in Vancouver kunnen de temperaturen onder het vriespunt duiken. Soms kan het er zelfs matig of streng vriezen. De extreme kou zoals je die elders in Canada kunt ervaren, komt in Vancouver amper of niet voor.

Vancouver

Beste maanden voor Vancouver

De beste reistijd voor een bezoek aan Vancouver is van half mei tot eind september. Dit is de droogste en warmste periode in Vancouver. Het is tevens de periode met het hoogste aantal uren zonneschijn. De maand juli is de meest zonnige maand, gevolgd door augustus. Omdat deze twee maanden ook het droogste en het warmste zijn, hebben deze onze voorkeur als reismaanden voor Vancouver. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt dan rond de 22-23 graden. Er komen regelmatig periodes voor met middagtemperaturen die tussen de 25 en 28 graden liggen. Tropische dagen komen voor, maar zijn niet zo gebruikelijk in Vancouver.

Verschillen binnen de metropool Vancouver

Binnen de metropool Vancouver zie je redelijk grote verschillen in het weerbeeld. North Vancouver is duidelijk natter, grijzer en koeler dan Downtown Vancouver. In North Vancouver vind je onder andere de bekende Capilano Suspension Bridge. Het weerverschil is vrij opvallend vanwege de korte afstand tussen deze twee plekken. Op de een of andere manier blijven wolken aan de noordkant van Vancouver langer hangen, waardoor het vaker en meer regent. In het North-Shore-gebergte kun je in de winter zelfs volop skiën, terwijl er in Vancouver zelf amper sneeuw valt. Cypress Mountain, Grouse Mountain en Mount Seymour liggen slechts enkele kilometers ten noorden van het centrum van Vancouver. Dit zijn prima skigebieden waar je vaak al vanaf eind november tot half april kunt skiën of snowboarden.

Reisadvies - Vancouver
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Vancouver
Reisadvies - Vancouver
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Vancouver

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.