Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

burundi Beste reistijd voor Burundi

Wil je weten wanneer je het beste naar Burundi kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Republiek Burundi ligt centraal op het continent Afrika. Het ligt daardoor niet aan een zee of oceaan, maar wel aan het vrij grote Tangayikameer. Hte gebied aan het meer ligt onder de duizend meter boven zeeniveau, ten oosten daarvan ligt een bergachtige strook met daarachter een groot plateau dat het grootste deel van het land bestrijkt. Het weer is afhankelijk van de ligging binnen het land. Binnen Burundi komen variaties in temperatuur en neerslag voor. Als je het over het klimaat van Burundi hebt dan spreekt men vaak van een tropisch hooglandklimaat.

Beste maanden

Hoewel er binnen het land verschillen bestaan in regenval en temperatuur, zijn er ook bepaalde overeenkomsten. Zo kent Burundi een natter seizoen en een droog seizoen. Die twee seizoenen vallen in vrijwel heel het land gelijk. Kijkend naar temperatuur en regenval mag je de periode half mei tot eind september als beste reistijd voor Burundi aanwijzen.

De temperaturen variëren in de zomer van ongeveer twintig graden in de hogere gelegen gebieden tot ongeveer dertig graden Celsius in de warmste zone van Burundi. Augustus en september gelden als de warmste maanden van het jaar.

Het natte seizoen

Vanaf september zie je de hoeveelheid regen toenemen. In de natste gebieden van Burundi kan de maandelijkse neerslagsom de tweehonderd millimeter overschrijden. In de ietwat gematigde gebieden valt tijdens de nattere maanden tussen de honderd en tweehonderd millimeter en de droogste regionen blijven vaak onder de honderd millimeter per maand steken. De natte periode loopt pas in april of mei ten einde.

Reisadvies

Voordat je een reis naar Burundi wilt regelen, is het handig om je vooraf goed op de hoogte te laten brengen omtrent het actuele reisadvies. Er kunnen risico's bestaan op het gebied van veiligheid of gezondheid. Het officiële reisadvies voor Burundi dat door het Ministerie van Buitenlandse Zaken afgegeven wordt mag als de meest betrouwbare bron gezien worden.

Reisadvies - Burundi
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Burundi
Reisadvies - Burundi
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Burundi

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.